Hemma igen

5 dagar i Köpenhamn = ont i benen. Vi har gått och gått och gått, åkt turistsightseeing, gått lite mer, shoppat, ätit draenet youghurt (Tanja, det var sååå gott!), druckit öl, gått, besökt Carlsberg, sett Aimee Manns konsert, gått, ätit smörrebröd, druckit lite mera öl och gått. Nämnde jag att vi har gått mycket? Vi har haft väldigt trevligt, och ångrade inte alls att vi åkte till Köpenhamn istället för till London, som tanken var från början. Särskilt inte när det kom fler dåliga nyheter därifrån.

Jag måste ha varit extra snäll, för inte nog med att sambon utan att klaga gick med till flera garnbutiker, han köpte till och med garn åt mig! Han är en pärla, helt enkelt!

Inkp_i_kph_2005Jag har besökt (och handlat hos) Uldstedet, Sommerfuglen och Handlergarn. Det sammanlagda resultatet ses på denna bild. Jag undrar hur det hamnade så mycket mohair i kassarna?

Rosa_inkp_i_kph_2005

Uldstedet har en hel vägg med danskt garn sorterat efter färg. Det är det garn som Marianne Isager använder bla. Vad som bättre är, är deras utbud av ädelträstickor! Här köpte jag vanliga (fast korta) stickor i rosenträ och ebenholtz, och strumpstickor i samma träslag. Inspirerad av min cerisa Lana-stickning köpte jag också 2 olika rosa/cerisa Spinni, till höger på bilden.  I övrigt tyckte jag faktiskt inte att Uldstedet levde upp till mina förväntningar. Jag gjorde ett andra besök i alla 3 garnaffärerna, men på Uldstedet köpte jag inget den andra gången.

Sommerfuglen, däremot! Åh, ett sånt trevligt ställe, det blev min absoluta favorit av affärerna! Själva sortimentet skilde sig inte nämnvärt från Uldstedet, men stämningen, upplägget, inspirationen… dit kommer jag absolut att åka igen. Här införskaffades tidningen Rebecca, med bilaga på danska, kattknappar, en cerise knapp, Colinette mohair och angora från bilden ovan, 2 vita härvor dansk mohair och en härva vit kid mohair, och det bästa av allt: Mermaid (i färgställning 10, med cyklamen) av den där danska kvinnan, som Marika kallar henne. Den köpte min älskade sambo till mig! Jag är stum av tacksamhet.

Rebecca_inkpt_i_kph_2005  En_mermaid_inkpt_i_kph_2005  Vitt_inkp_i_kph_2005 Knapparfrn_kph_2005_2  Knappar_frn_kph_2005

Och så Handlergarn, då. Handlergarn är en del av Handler som säljer tyg och dylikt, och ligger mittemot den butiken. Bild 1 är på garnaffären och bild 2 på tygaffären (där jag inte var inne).
På Handlergarn köpte jag Kid mohair, underbar, supermjuk Kid mohair i flerfärgat och jadegrönt. En tröja och en kofta planerar jag att göra av detta. De 3 blå-cerisa knapparna ovan ska användas till koftan. Jag blev inte imponerad av Handlergarn, det är en liten butik, med ganska begränsat sortiment. Garnerna säljs per gram, och om det du köper väger under 50 gram får du betala mer per gram. Mystiskt sätt att göra affärer på,  tycker jag. Jag blev dock expedierad av stickboksförfattaren Jytte Slente vid mitt första besök. Det andra besöket var inte meningen, men jag blev tvungen att gå tillbaka för ett tilläggsköp, då ett av mina flerfärgade nystan behagade försvinna på hotellrummet. Slarv eller stöld? Det vet inte jag.

Handlergarn_i_kpenhamn_2005 Handler_i_kph_2005 Kid_mohair_inkpt_i_kph_2005

Annat nytt på stickfronten? Lanas båda framstycken är färdiga, och jag har påbörjat ärmarna, båda på en gång. Inget kort, jag är helt enkelt för lat för att ta kort just nu.

Shawl2 Och så har jag också anmält mig till Mystery Shawl-along. Jag kommer nog att använda mig av Mora redgarn från gömmorna…..jag måste ju göra åt nåt nu när jag köpt så mycket nytt!

2 Kommentarer

 1. Marika
  24 juli, 2005

  Åh, kan man få en närbild på ditt Falkenberg-kit? Är svart grundfärgen eller cyklamen? Hur många DKK? Dessutom: vilket mönster är det som funnit nåd i SNB nation? 😉

  Svara
 2. Marianne
  25 juli, 2005

  Lyllos…..som fått varit på Summerfuglen. Jag köpte också min Pagode just i den affären. Erkänn att det är något särskilt med att bära hem den genomskinliga plastpåsen med all denna härliga samling av garn. (ett litet tips..väg allt garn i varje färg,återkommer om varför…)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top