Stickorna gick varma….

Jag är hemma igen efter 4 dagars ivrigt stickande och lite familjebesök på köpet. Stickorna gick varma, hjärnan fick jobba för högtryck, shoppingnerven blev ganska tillfredsställd och maten var riklig och serverades ofta!

Stickstämman 2005 var verkligen en upplevelse, man stickar och pratar stickning tills det kryper ut genom öronen, får massor med inspiration till kommande projekt och känner sig väldigt hemma i det stickgalna sällskapet. Mer! Gotland nästa år, det är bara att börja planera!

Jag hade tur (alternativt: var väldigt tidigt ute) så jag fick gå precis de kurser jag önskade: Patenstickning med Britt-Marie Christoffersson (en otroligt inspirerande människa!), Mönsterkonstruktion med MajBritt Hansson (en kvinna med en ängels tålamod), Brodera på stickat med BrittMarie igen och Smått Silverstickat med Anna-Karin Järliden (som funderat ut en massa tips i silverstickning). Med mig hem har jag ett antal små lappar med patentstickning, 2 ritade mönster på tröjor, några broderade lappar och ett halsband, stickat i silvertråd, samt massor med idéer och inspiration såklart.

Halsband Här är halsbandet, en liten rulle med gröna pärlor, uppträdd på en gummiring.

Shopping då….. Solveig Gustafsson från Sol-Silke hade kurser i Bohusstickning och hade dessutom med sig garn till försäljning. Jag hittade en "ny" Bohuströja som jag vill göra, men den ska jag införskaffa vid ett senare tillfälle. Jag adopterade "lite" silke och ett litet bohuskit istället:

Bohus-kitBohuskit Bouclé-silke till en sjalBouclesilke ull-angora Ullangora
Ofärgat silke att färgaOfrgad_silke  En brosch (inköpt vid Tjolöholm)Brosch 
Multifärgad bouclé-silke som blir en halsdukBouclesjal

Rosa. Jag vet fortfarande inte vad det är med mig, eftersom jag köper rosa. Men jag har fått en systerdotter till, jag får väl skylla på att jag blir alldeles rosig och gullighets-fixerad vid tanken på henne!

Mysteriesjal Förutom att jag varit på stickstämman så har jag också påbörjat Mysterie-sjalen. Jag använder ullgarn från Naturgarn, som jag färgat själv. Det blir spännande att se hur det här utvecklar sig.

Lana? Fortfarande inte riktigt ihopsydd….. bara ärmarna kvar, men de kräver lite extra omtanke och inspiration. Bild kommer snart.

1 Kommentar

  1. Mia
    10 augusti, 2005

    Hej!
    Jag har läst din trevliga blogg länge och nu har jag lagt in dig i min länksamling på bloggen. (Hittar inte din e-postadress här därför skriver jag här.) Hoppas det är ok!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top