Stora avslutarveckan

Den stora avslutarperioden som skulle ha ägt rum i augusti blev ju aldrig av. Men denna veckan fick jag ett ryck och har nu avslutat flera projekt och repat upp två (ett par muddar och en SilkGarden-tröja).

Så, kära vänner, det blir bilder! Kvaliteten kan diskuteras eftersom de flesta är tagna med blixt, men vad gör man inte får att få lite "blog fodder"!

1. En halsduk. Debbie Bliss Maya i grönmelerat och Fonty Ombelle i turkos. Japp, turkos, blixten förstör färgerna.  Det är ett slags lövmönster i mitten, och så en liten volang utanför det. Närbilden är oskarp, men visar lite av mönstret i alla fall.

Lvhalsduk
Lvhalsduk_nra

2. Ett par raggsockar. Påbörjade för säkert 2 år sedan. Ena sockan blev klar i våras på HV-kursen, den andra blev bara påbörjad. Några timmar senare har jag 2 användbara raggsockar. Fula, men raggsocksgarn ÄR inte så himla snyggt.

Raggsockor

3. Babymössa. Syster Yster önskade sig en babyhjälm till nyaste barnet och stolt storasyster och moster ställer såklart upp. Jag vet inte vad som fick mig att göra den randig, med 4 varv per färg, eftersom detta innebar 96 trådar att fästa. Men jisses, så tråkigt! Tur att resultatet blev bra!

Randig_mssgrund  Randig_mssa

4. En sjal i silkesbouclé. Underbart skön, i vackra färger. Lätt att sticka klart, bara rätmaskor. Lyx!

Silkeshalsduk

5. En halsduk i gotländsk ull och bandgarn. Tunn och smal, men det passar garnet. Bandgarnet ser nästan ut som små fjärilar bland den gråa ullen. 5 varv ull, ett varv bandgarn, fortsätt till önskad bredd och voila!

Halsduk_med_rnder

Så vad sitter på stickorna nu då? En Kiri-sjal, som blir som en halsduk i storlek. Har hållt på med den ett tag, och den var inte så rolig, så jag beslutade att den inte behöver bli större. Den har jag däremot inte fått med på bild…. det kommer!

Invänta den spännande fortsättningen på projektgenomgången, kanske blir det fler avslutade projekt!!!

2 Kommentarer

 1. Tina
  14 oktober, 2005

  Jag gillar verkligen den första halsduken, snyggt med en turkos kant!
  Det var verkligen många färdiga alster, är alla halsdukar/sjalar för eget bruk?

  Svara
 2. Karin
  22 oktober, 2005

  Grattis på namnsdagen!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top