Jodå, jag lever

Och jag stickar. Konstigt att det inte märks här.

Babymössan är levererad, tillsammans med ett par jättesöta tofflor/sockar som jag stickade i doppresent till Syster Ysters lilla Selma. Jag vet att jag har en bild nånstans, jag kan absolut komma ihåg att jag tog ett kort på dem. Men var är den? Försvunnen nånstans i datorns allra mörkaste vrå antagligen.

Mina försök att inte påbörja nya saker är fruktlösa. Men jag har stickat klart Kiri-sjalen i alla fall. Ingen bild där heller, jag vet att det är oförlåtligt! Tina frågade om alla sjalar/halsdukar är till mig…. och jo, det är de. Om jag inte helt plötsligt kommer på någon som är värd en present. Anledningen till att det blir så mycket sjalar är helt enkelt att det finns så mycket fint och lyxigt garn som jag vill prova. Men när det kostar en massa så vill jag inte gärna lägga ut pengar på en hel tröja eller nåt annat stort. Därav sjalhysterin!

Det nya jag påbörjat är den här västen från Knitscene. Jag har ett tweedgarn från Rowan som jag hade tänkt använda, men det var för tunt. Jo, jag stickade faktiskt en provlapp! Jag har börjat bli bra på provlappar, de är inte stora, men de ÄR. Istället för tweedgarnet tog jag mina nystan med Silk Garden och stickade 2 varv var från 2 olika nystan, och äntligen hittade jag rätt projekt för mitt Silk Garden. Som den minnesgoda kommer ihåg har jag tidigare påbörjat (och kommit ganska långt på) 2 olika projekt, men inget av dem gjorde mig riktigt nöjd. Men det här får mitt godkännande!
Vst

Och eftersom den snart är klar (jag ska bara sy ihop ena sidan och sticka halsringningen) så kommer det snart ett foto på det fördiga resultatet. Ett ribbmönster på 4 varv som förskjuts, så att man inte stickar samma, samma hela tiden hjälpte till att göra det här till ett snabbt projekt.

Syfestivalen då?
Jag var där, mötte bekanta, lurade runt lite, köpte lite grann och åkte hem nöjd och glad.
Syfestival3 Opal silke Petticoat hos Britt

Syfestival1_1
Blossom och silke hos Nysta-Nina.
Syfestival2_1 Röd öglemohair och ebenholz-stickor hos Stäkets hantverk.
Syfestival4
Silkechiffon, merino/silke i grönt, merino/silke i blått-rött och kamel/silke (det beiga). Hos Kartehuset från Danmark. Jag tänker spinna kamel och det blåröda, det andra ska jag tova. Inga stora mängder, det kan inte bli mycket av det, men eftersom jag håller på att lära mig att spinna är det roligt att prova olika kvaliteter och se vad som funkar bäst för just mig.

Inte så mycket garn, eller hur? Jag jobbar för fullt på att planera vad jag ska göra med allt garn jag redan har, och försöker inse att jag inte behöver nåt mer. Men det är svårt, när det finns så mycket fint där ute! Nästa projekt ska i alla fall hämtas i ullrummet. Mermaid kanske? Ja, varför inte……..

1 Kommentar

  1. Tina
    8 november, 2005

    Du hittade verkligen fina saker på mässan. Kartehusets fibrer gav upphov till ha-begär, men jag lyckades hålla i plånboken (eftersom jag visste att den var tom!: )
    Hoppas vi får se ett kort på Kiri sen, jag är nyfiken på den.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top