OS-framsteg / Olympic progress

Tänk att det ska vara så svårt att hitta lite tid till att uppdatera bloggen när man är OS-stickare! Jag har fullt upp att sticka på min Mermaid, så jag hinner inte ens ta kort när det är dagsljus.

Where’s the time for blog updates when you’re an olympic knitter? I’m knitting so much on Mermaid, that I don’t even have time to take daylight photos!

Under invigningen i fredags stickade jag i-snodd och plockade upp maskor. I lördags repade jag upp alltihop. Hanne Falkenberg ÄR ett geni, men starten på Mermaid kunde faktiskt varit lite bättre. Jag gillar INTE när de båda sidorna inte kommer att se likadana ut, så jag började om med en virkad uppläggning. Tack till Amy för att hon visade hur hon tänkte.

During the opening ceremonies on friday I knit the I-cord and picked up stitches. On saturday I frogged the whole thing. Hanne Falkenberg IS a genious, but the start of Mermaid really could be better. I do NOT like it when the two fronts won’t look the same, so I started again, with a crocheted cast-on. A big thank you to Amy for showing what she thought about it.

OK, lite bilder! OK, some pictures!

Dsc02033
Fredag kväll / friday night

Dsc02034
Ikväll klockan 18 / Tonight at 6pm

Dsc02041
Ikväll klockan 23.30 / Tonight at 11.30 pm

Kommer jag att hinna klart? Det vete gudarna…..men jag gör mitt bästa.
Will I finish in time? Who knows? I’m doing my best.

Dsc02036_1
Dsc02039
OS?? Men guuuud så tråkigt! Olympic games? Oh my god so boooooring!

PS: Hi to my new visitors! I’m sorry I haven’t answered you all, what with olympic knitting and all……I’ll do my best to do better.

7 Kommentarer

 1. Mary
  16 februari, 2006

  The sweater looks beautiful!! It really is an Olympic challenge!
  P.S. I love how you post in both Swedish and English. I have been trying to read in Swedish and then cheat to see it in English too. I lived in Gavle as an exchange student. My host family didn’t speak any English so I was really thrown into the language. I still try and keep it up. 🙂

  Svara
 2. Jennie Lindberg
  16 februari, 2006

  Mermaiden blir superfin!
  Jag gillar ditt färgval.
  (Är sugen på att sticka en själv, men kommer inte riktigt överrens med Hannes färgkombinationer på den här modellen.)
  Fortsatt lycklig os-stickning, vi synes på mållinjen!
  Jennie Lindberg

  Svara
 3. Ullis
  16 februari, 2006

  Wow, snacka om framsteg! Jag tycker att det verkar gå ganska fort fram med Mermaid! Jättesnyggt! Jag har kanske kommit 5 stackars cm på min olympiska socka 🙁 Nåja, jag får skylla på sjukt och kvällsaktivt barn…

  Svara
 4. Susanne
  17 februari, 2006

  Åh, vad duktig du är. Blir imponerad att du tagit dig an ett stort OS-projekt.

  Svara
 5. Lisa
  17 februari, 2006

  Herregud! Du gör Mermaid! Jag hade tänkt göra den till min mamma i typ… 65årspresent. (Hon är 61) Jag kanske hör av mig om lite hjälp med den där krångliga början om jag behöver? Heja heja dig! (Och jag älskar färgerna på din sjöjungfru!)

  Svara
 6. Marianne
  17 februari, 2006

  Visst är Hanne F ett geni vad det gäller mönster? Det stämmer liksom på maskan. Själv är jag vid kragen på min DIVA och fattar NADA…Fast jag saknar de aviga varven. Jag stickar hellre avigt än rät. För det kan jag utan att titta( det borde jag få en extra medalj för eller hur? )

  Svara
 7. Becky
  17 februari, 2006

  Your Mermaid is looking great – excellent progress so far – you must have a lot of knitting time!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top