Inget aprilskämt / No Aprils fool…

Att jag uppdaterar min blogg efter en dryg månads tystnad är inget aprilskämt, även om man skulle kunna tro det. Ibland lägger sig Det Riktiga Livet i det som händer, och bloggen får noll och ingen uppmärksamhet alls. Inget. Alls.
Husköp (radhus), lägenhetsförsäljning (sambons), praktik (som faktiskt blivit 6 månaders projektanställning, jippee!) och diverse annat har tagit all energi.

Updating today is not a April fools joke, even if one could think so, after being quiet for more than a month. Sometimes Real Life intervenes and the blog gets nothing. Null. Nada.
Buying a house (terraced house/row house), selling an apartment (boyfriend’s), job training (which has turned into 6 months of project contract, Yay!) and more things have sucked up all my energy.

MEN! Jag har flitigt stickat på under denna månad! Händerna tål fortfarande inte för mycket stickning på Mermaid (stickor 3), så lite annat har jag också sysslat med. Och för att förklara lite om hur det gör ont, det är alltså bara händerna som gör ont, inte nacken eller armarna, så det beror inte på att det blir för tungt. Och jag stickar dessutom på rundsticka redan från början. Nej, det är för tunna stickor för att mina händer ska gilla läget i för stora portioner.

BUT! I’ve knitted happily on Mermaid and other things during this month. My hands still hurt if I knit too much, which is because the needles on Mermaid are size 3mm (between US size 2 and 3). It’s not too heavy, my neck and arms feel good, it’s just too thin needles for my hands to hang in there. And I AM knitting on circulars!

Nåja, lite bilder på Mermaid kanske vore på sin plats?
How about some pictures on Mermaid?

Dsc02049

Så här såg det ut den 26 mars. Ärmen som ligger i förgrunden är numera klar, och jag har stickat lika mycket på ärm nummer 2.
This is what it looked like on March 26. The arm in front of the body is now ready, and I’ve knitted just as much on arm #2.

Och en närbild på färgen, den första riktiga färgåtergivningen!
And a close up on the color, the first correct color reproduction!
Dsc02047


De andra projekten har jag såklart inga kort på. Ett par sockor i Opal på bussen, en liten flicktröja (storlek 2 år) i ljust rosa bambugarn hemma (ja! Det är så mjukt!), och så alla projekt som ligger och väntar på bättre tider förstås.

I have no pictures on my other projects. A pair of socks in Opal on the bus, a toddler cardigan (size 2 yrs) in baby pink bamboo yarn (so soft!), oh, and all the UFOs of course.

Nu är frågan vad jag ska sticka efter att Mermaid är klar…… Jag har fantastiska ullgarner liggande, men det är ju snart vår. Den här kanske? Tveksamt…. jag har svårt att se den på mig, i storlek 44, även om den är jättesnygg. Nån som har några förslag på en skojig jumper i bomull som ser bra ut i storlek 44? Jag har ju en kofta att repa upp.

Now the question is what do I knit when Mermaid is ready? This one?
I doubt it, it’s gorgeous, but I have some problems visualizing it on me in size 44". Any suggestions on a jumper in cotton, somewhat slender and flattering even in size 44"? I have a cardigan to frog. Scroll down to Lana.

Och till slut! Jag ser i min statistik att många får träffar på min blogg när de söker på "sticka strumpor" eller "sticka babymössa". Titta in på Garnstudios sida!!! Där finns det massor med mönster, gratis!

And… many people get hits on my blogg when searching for patterns for socks or baby hats. I’ve directed them to Garnstudio. You know what? They have lots of patterns in English too! For free.

3 Kommentarer

 1. heidi
  2 april, 2006

  Roligt att du är tillbaka igen!!
  Jag tycker om Mermaids färger, men det är tråkigt att höra att du får så ont i händerna när du stickar på henne.
  När jag skall sticka med riktigt tunna stickor, eller ännu värre – sticka med ”halt” garn kan jag inte sticka med stickor som glider för lätt, utan måste använda trästickor för att inte få ont i händerna, eftersom jag då tenderar att hålla dom i ett väldigt krampaktigt grepp för att det hlea tiden känns som om dom kommer att glida iväg. Jag vet ju inte om det kan vara en av anledningarna till att du får så ont i händerna, men jag vet att i höstas hade vi en diskussion på en sticklista där en kvinna fick så ont i händerna när hon stickade på små stickor. Till slut frågade jag henne vad hon hade för stickor och då visade sig att hon hade turbo addi stickor – mycket hala och fina – när hon bytte försvann problemet. Kanske kan en annan typ av stickor hjälpa?

  Svara
 2. Sanna
  2 april, 2006

  Hej!
  Kul att du är tillbaka. Ja, ibland kommer liksom livet ivägen eller vad man skall säga.
  Lycka till med flyttar och annat. Jag vet ju hur det är. Med mina 24 flyttar bakom mig så har man viss rutin. De senare har jag inte behövt göra så mycket själv och det beror på att flyttarna har varit ganska långt Bryssel t o r och så hit till södra norrland.
  Hoppas att du får lite tid att stick också mellan varven.

  Svara
 3. Susanne
  2 april, 2006

  Skönt att höra att du ”lever” fortfarande och att det blir en del stickat trots allt annat. Grattis till projektanställningen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top