Redan mars

Attention all who wants to read this blog in english! I’m going to stop writing full posts in both swedish and english and continue only in swedish, with a short (very short) summary in english.

If noone  objects wildly to this, that is. If you REALLY want to read my posts in english, then you’d better write a comment, so that I know you are out there!

Så, svenska.
2007 har gått fort så här långt. Helt plötsligt är det redan mars, och jag har försummat bloggen å det grövsta. Jag kan inte ens skylla på att det inte har hänt nåt….

Jag började året med att stämma möte med vinterkräksjukan. Det rekommenderas inte, jag var totalt utslagen i en vecka. Ingen bra början, men det blev inte bättre så där direkt.

Den 7 januari dog min mormor, 90 år gammal. Jag har inte träffat henne så ofta under de senaste åren, att leva 50 mil från släkten har sitt pris. Därför är det inte så att jag saknar henne akut, men jag saknar att inte kunna dela mina minnen med henne längre. Jag har många barndomsminnen, jag och min syster tillbringade bla några somrar hos mormor och morfar i deras sommarstuga. Mormor, du dog i full förtröstan om att få träffa morfar igen. Jag hoppas ni är tillsammans och vakar över oss.

Till begravningen ville jag absolut ha en sjal. Specifikationer finns i i fotoalbumet FO 2007.

Img_0323

Någon dör och någon föds… jag har fått mitt 5:e syskonbarn, en liten Victor. Därmed är jag faster för första gången. Victor ska naturligtvis utrustas med stickade kläder, och den här tröjan är det första som är färdigt:
Img_0331

Jag har också gjort en mössa och ett par tossor i brun alpacka.
Img_0340
Gulligt, inte sant?
Det ska bli en liten väst i ett annat brunt garn också, och kanske nåt mer, jag vet inte riktigt ännu.

Jag deltog ju i Secret pal 9, och min vän, Pia, skämde bort mig ordentligt. Förutom det jag tidigare berättat om så fick jag också en bok (Debbie New, Unexpected knitting), 4 nystan blå Rowan Wool Cotton, en bra liten burk (som nu innehåller mina "blocknings-nålar") och en påse chokladlinser.

Sjalen i silket från Pia är också klar och ser ut så här:
Img_0328

Jag har ju lovat att skriva ner mönstret, och jag ska verkligen försöka åstadkomma det snart.

Hmmm, var det nåt mer?
Ja! Bayerische socks:
Img_0324

Det ska nog vara allt från de senaste 2 månaderna…. vad jag gör nu?
DET är hemligt. Men titta på en förening nära dej inom de närmaste veckorna så får ni se resultatet.
Och jag är sjuk igen. Influensan anfaller, huka er!

Stomach sickness, death of my grandmother, shawl to wear at funeral, birth of nephew and a cardigan for him, Bayerische socks and a silk shawl. That’s pretty much my first 2 months of 2007. And I’m sick again. Sigh.

1 Kommentar

 1. Christene
  7 mars, 2007

  I’m one of those that read your blog in English — in fact, as one of my long-term goals is to learn to speak Swedish, your writing in both languages is one of the things that attracted me initially. I’d still probably stop by to look at pictures and stuff, even without the English, though, if it’s too time-consuming for you, and who knows, maybe I’d have incentive to learn faster!
  So sorry for your loss and sorry you’re ill… Quite an impressive FO listing for two months, there — lovely shawls, particularly.
  Hope you feel better quickly…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top