C som i

Cashmere

Egentligen ska det väl stavas med k i Sverige, men på de garner jag köper står det alltid med c. Nu låter det som om jag köper massor med cashmere, men det gör jag inte. Cashmere är mjukt som en dröm, och kostar därefter.
Mitt allra första inköp av cashmere gjorde  jag i Italien, i en garnaffär i Rom. De pratade ingen engelska och jag pratar minimalt med italienska, men på nåt sätt lyckades jag köpa bla ett nystan cashmere, 25g till det facila priset av 13 euro. Ett enda nystan räcker inte långt, men det blev ett par pulsvärmare om jag inte minns fel.
Vid en senare resa till samma land kom jag över en härva av riktigt tunt cashmeregarn, det ligger fortfarande här och väntar på att bli något riktigt fint.
Jag har också fått en härva grönt  från Sticka, som ett tack för något/några av mina bidrag till medlemsbladet.

Cashmere bränner nästan hål i garnlagret med sin önskan om att bli något fint. Ibland tar jag fram härvorna och klappar på dem, och drömmer vackra drömmar om sjalar. För sjalar måste det nästan bli. Cashmere ska man ha mot halsen så man riktigt får njuta av hur mjukt det är!

1wm_goats_007 Läs om cashmere-ull och -getter här. (På engelska, det stod inte mycket på svenska)

4 Kommentarer

 1. Jenny
  19 februari, 2008

  Jag är också klar med C. Hoho, var är alla andra?

  Svara
 2. Gerda-Thyra
  20 februari, 2008

  Här är jag! Har precis lagt ut bokstaven C!!!

  Svara
 3. Agneta
  21 februari, 2008

  har lagt in för C jag också

  Svara
 4. Sigrinn
  21 februari, 2008

  Nu finns det C i min blogg med!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top