E som i

Estland, eller närmare bestämt Estnisk stickning.

Det finns många fantastiska tekniker som används i Estland.  Kihnu vits, vikkel-fläta, roositud-mönster och noppor. Här kan man se en flät-uppläggning.

Jag tycker de är fantastiska allihop och jag gillar att utforska de olika teknikerna. Och det gör inte saken sämre att min idol Nancy Bush har gjort en hel bok om estnisk stickning, Folk knitting in Estonia.

I Sverige finns Triinu  Andreassen, som håller kurser i estnisk stickning, både om flätor och annat och om spets. Har ni chansen att gå en kurs med henne, ta den! Jag har haft nöjet att göra det, och det är ren sticknjutning.

Hmmm, jag måste nog ta fram boken och titta lite i den…..

7 Kommentarer

 1. Liisa
  7 mars, 2008

  Åh, jag går ständigt och funderar i termer av estniska vantar!!!

  Svara
 2. Strumpstickan
  8 mars, 2008

  Estlad är jätteintressant!

  Svara
 3. Agneta
  8 mars, 2008

  E klart hos mig också nu

  Svara
 4. Sigrinn
  9 mars, 2008

  E även hos mig!

  Svara
 5. Liisa
  9 mars, 2008

  E finns hos mig med, om någon minut!

  Svara
 6. Medea
  9 mars, 2008

  Nu har jag fixat både D och E! (och visst en extra C)

  Svara
 7. Jenny
  10 mars, 2008

  Till slut fick även jag till ett E!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top