Mycket

Idag finns det så mycket att skriva om att jag måste välja! Visst är det konstigt att det blir så?

Det är världsbokdagen, jag har gjort klart min tröja och jag har fått paket…..

Eftersom världsbokdagen nästan är slut så hoppar jag över det och nöjer mig med att säga att böcker är ett måste i mitt liv.
Paketet har jag inte hunnit fotografera eftersom jag kom hem för inte så länge sedan, så det får bli imorgon istället.
Återstår alltså ett ämne.

Tweedy Aran Cardigan av Norah Gaughran.
Nåt okänt garn från Irland, inköpt på Ebay.
storlek 42½".
Började i januari, klar idag.
Modifieringar: kortade "midjan" 2 centimeter eftersom jag har en ganska kort överkropp. Kragen är mindre än originalet, och jag avslutade inte kragen som kan skulle, med samma kant som nertill på tröjan, utan slutade direkt efter ribbmönstret.
Nöjdhet: 4. Den är jättesnygg. Kragen är kanske i kortaste laget, den glider upp och visar upplockningskanten, men jag tänker nästa fast den i tröjan så den stannar där den ska, så det är inget större problem.

Eftersom jag inte är nöjd med hur jag ser ut, är jag inte heller nöjd med hur jag ser ut i tröjan. Jag tycker kanske att den är lite för tjock för att jag ska se bra ut i den, och tänker nog hålla mig till lite tunnare garner hädanefter. Men jag är nöjd med att jag valde en mindre storlek än vad jag tänkt från början.

Img_1249 Img_1248
Img_1247

Jag passade på att ta lite bilder när jag sydde ihop den, och funderar på att visa lite, om det är någon som är intresserad. Efter att i många år använt efterstygn när jag sydde ihop grejer, så lärde jag mig bättre sätt när jag gick på HV för några år sedan, och numera är jag alltid nöjd med mina sömmar!

7 Kommentarer

 1. Ulrika
  24 april, 2008

  Urtjusig tröja! Många fina detaljer, verkligen.
  Jag är väldigt intresserad av bilderna från när du sydde ihop den, för jag blir aldrig nöjd med mina sömmar.

  Svara
 2. Mia
  24 april, 2008

  Vad snygg! Jag har inte fattat att den är så fin och undrat vad som är grejen. Men nu förstår jag. Grattis, bra jobbat!

  Svara
 3. Cina
  24 april, 2008

  Koftan är jättesnygg! När jag lärde mig sy ihop från rätsidan istället för med efterstygn så blev helt plötsligt mina stickade saker snygga (om du förstår vad jag menar…). *S*

  Svara
 4. Anna
  24 april, 2008

  Jättefin kofta! Och du är fin i den! Och färgen är ju lovely lovely! Monteringsbilder, ja tack! Själv hör jag nämligen till skaran som skjuter upp montering hur länge som helst för jag tycker det är så tråkigt…

  Svara
 5. ylva skogh
  24 april, 2008

  Jättefin ! Du ska ge dig mer ”credit” för du ser snygg ut både i tröjan och annars också!
  /Ylva

  Svara
 6. trollmamman
  24 april, 2008

  Snygg tröja i underbar färg! Förstår dock exakt vad du menar med att du inte är helt nöjd med hur den ser ut pga att du egentligen inte är nöjd med hur du ser ut – jag lider av samma problem. Dessutom blir det ännu värre eftersom jag aldrig blir nöjd med varken storlek eller sömmar… (Just därför blir det många sjalar stickade här)
  Så: bilder på monteringen låter jätteintressant!

  Svara
 7. Liisa
  24 april, 2008

  Du ser ursnygg ut i den ursnygga koftan!!!
  Bra jobbat!
  Dessutom gör de lodräta linjerna i koftan sig bra till kurviga figurer, skulle inte bli lika spännande på okurvig figur. Sådeså

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top