M som i

M som i Mord.

Som jag tidigare har sagt är jag intresserad av mord. Jag medger att det är ett intresse av den mer morbida sorten, men det är nåt med mord som får mig att vilja veta mer.

Alltså, inte den sortens mord som sker i fyllan och villan, liksom i förbigående. Det är andra sorters mord som intresserar mig. Och jag kan inte påstå att själva mordmetoden är det intressanta, utan det är allt runt omkring som fascincerar mig. Hur gick det till, vad låg bakom, hur löstes mordet… sånt. Extra fascinerande är nog seriemördare (ja, jag vet, ännu värre).

Jag har till och med en prenumeration på en mordtidning (såna finns tyvärr inte i Sverige, jo, det finns/fanns nog nåt som heter Krimextra, men den är inte nåt vidare bra), den heter Murder most foul. Jamen, bara namnet!

Så, för den som skulle råka vara intresserad ger jag några länkar:
Crime Magazine
True Crime Library (som har tidningen jag prenumererar på)
Crime Library (min favorit)
Svenska mord

Jag tror att det här är mitt mest morbida intresse, så jag ska inte komma med nåt värre.

2 Kommentarer

 1. Liisa
  5 maj, 2008

  O jag som trodde det var M som i Mallgroda… 😉
  Jag lyckades inte heller denna vecka hålla deadlinen utan la in mitt M några minuter efter midnatt…
  Förresten såg mallgrodekanten jättefin ut!

  Svara
 2. Eva E
  6 maj, 2008

  Jag har just nu fått ut både bokstaven M och N. Håll tillgodo med läsning. Har varit lite flitig just i dag och även skrivit artiklarna på O och P. Alltid lika roligt att de vad folk skriver på dina bloggar om de olika bokstävena

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top