Mera rosa

Som utlovat, en bild på den nya sommartoppen jag har på gång.
Img_1305
Det är ju inte direkt mycket att se, men har jag lovat så har jag.

Nåt annat som också är rosa är den fiber jag fick av min spinn-hemlis. Jag blev så konfunderad när jag började spinna den, jag hade tänkt att spinna ett tunt entrådigt, jämnt spetsstickningsgarn, men det går bara inte! Det är till och med så att jag börjat fundera på vad det är för fiber….
Kolla här hur det ser ut:
Img_1306
Img_1307

Det är fullt av små, små noppor i fibrerna! Och det är så mycket, så det finns inte en chans att plocka bort dem. De där nopporna gör att garnet inte alls blir särskilt jämnt. Idag tog jag ut lite fibrer och gjorde eldtest på dem, och jämförde med andra fibrer jag har. Det beter sig som de andra silkefibrerna jag har hemma, så det verkar ju vara silke. Men alla de där nopporna? Är det någon spinnkompis som har varit med om det? Garnet blir OK, men jag hade ju en plan, och den planen går inte att genomföra. Grrr, nu när jag blivit såpass duktig på att spinna att jag kunde börja planera vad jag ville ha, och inte bara spinna och se vad det blir!

Det är väl en lektion i ödmjukhet antar jag, bestäm inget förrän du har tittat…..

1 Kommentar

  1. Åsa i Skuttunge
    10 maj, 2008

    Det kan kanske vara bourettesilke – det är ju av det allra sista resterna när man gör silkegarn så det blir ju lite nopprigt på nått sätt. Luktar illa när man tvättar det och är inte lika glatt – mao det ligger kvar över axlarna om man gör en sjal. Oxå i övrigt trevlig att ha att göra av men förståss inte lika förföriskt på nått sätt.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top