N som i

Nörd.

Kunde det bli nåt annat?

Nörd kommer från engelskans slangord nerd och är en stereotypisk, oftast lätt negativ benämning på en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde. Nördar intresserar sig ofta för teknik eller naturvetenskap (ex datornörd, biologinörd eller schacknörd) men ordet är flexibelt och exempelvis kan man ersätta audiofil med ljudnörd eller kalla den som gillar Counter-Strike för cs-nörd. (Hämtat från Wikipedia).

Här i huset är vi datornördar. Jag är ju naturligtvis en sticknörd, men jag brukar räkna in all textil och kalla mig textilnörd. Boknörd är jag också.

Geocachingen har nog också nördvarning.

Ja, det är lätt att konstatera att Stickeralla-huset är bebott av 2 nördar.

1 Kommentar

  1. Liisa
    11 maj, 2008

    Nörd är bra!
    Jag har N som i…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top