Bergrum, picknick, sol och garn

IMG_1344
Av någon anledning var det lång kö för att få besöka bergrummet på Skeppsholmen. Det här är ungefär 1/5 av kön.

IMG_1345
Man kan verkligen fråga sig varför, för det var inte mycket att se inne
i själva bergrummet. All inredning är borta sedan länge, och det fanns
bara en mycket liten utställning om minor och ett antal gångar att
titta på. Vår vän B tycker bergrum är kul så han var nöjd, sambon
likaså.

IMG_1346
En mina. Ungefär så här spännande var hela promenaden genom gångarna.

IMG_1351
Det var klart trevligare att sitta på en gräsplätt intil af Chapman och picknicka tillsammans med ett gäng andra nördar. Solen sken, det var varmt och skönt, jag kunde sticka lite på mina pulsvärmare.

Min näsa har antagit samma färg som en kokt signalkräfta.

IMG_1352
Som kompensation för bergrum fick sambon vänta medan jag gjorde ett kort, men givande, besök på Anntorps Väv. Dessa små godbitar fick följa med hem, det är pälsull från Östergötlands ullspinneri i en ny häftig färg, och så är det handspunnen silke, färgat av Ann, innehavarinnan av butiken.

Får faktiskt medge att det duger som kompensation för bergrummet.

Och om en timme blir det speedway-gp på tv:n, då finns det tid för ytterligare stickning. Kanske fortsätter jag med schlagerfestivalen efter det, om jag orkar.

På det hela taget en mycket trevlig dag.

1 Kommentar

 1. Boel
  24 maj, 2008

  Jag var också där på Skeppsholmen alltså men vi orkade inte stå i den låååånga kön för att komma in i bergrummet (känns skönt att veta att vi inte missade så mycket). Däremot var vi i kyrkan och den var fin speciellt kupoltaket.
  Att gå till Anntorps hade ju varit en god idé men den tänkte jag inte på. Å anra sidan hade jag två tjafsiga barn med mig. Men dina nyköpta grner ser jättefina ut.
  Må så gott!
  Boel

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top