Midsommarspinning

"Glad" kallas ju färgsättningen på fibrerna jag fick från Spinspirations månadsklubb. För min del är det andra färger som gör mig glad, men dessa färger är onekligen glada och nästan lite spralliga.

Jag har spunnit upp nästan allt idag, jag har kanske en femtedel kvar. Det ska kedjetvinnas sedan, för jag har återigen fått bekräftat att jag inte gillar tvinningar som gör att garnet ser ut som raggsocksgarn (av det blå/lila/rosa som jag spann på spinndagen i Uppsala häromveckan). Varje färg för sig, tack så mycket!

IMG_1462

Resultat så här långt. Det är lite väl mycket gult för min smak, men det gör ju bara att jag får tänka till lite vad det gäller framtida projekt. En glad-mössa till brorsonen kanske? Undrar om svägerskan klarar det?

Jag har också testat en speciell teknik för slända (med vit fiber av samma sort, corriedale), "Navajo-ply-on-the-fly". Det handlar om att tvinna garnet i samband med att man spinner det, så när man är klar har man färdigt garn. Om man klickar på länken finns det en film där man kan se hur man gör.

Det funkade bra, och kan säkert användas ibland. Jag ville bara testa, så jag har inte gjort speciellt mycket.
IMG_1463

Det blev väldigt fluffigt och mjukt i alla fall.

3 Kommentarer

 1. Monica Hansen
  22 juni, 2008

  Så duktig du är som kan spinna garnet själv:)
  Trevlig Midsommar!

  Svara
 2. Bente
  22 juni, 2008

  Underbart .
  Jag vill också lära mig spinna. Du kan ju alltid sälja/byta garnet till någon som gillar det bättre.
  Bente / stickigt

  Svara
 3. Åsa i Skuttunge
  22 juni, 2008

  Det var ett glatt och trevligt garn tycker jag som gillar gult!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top