Fotboll

Fotboll är inte så himla kul, men det duger alldeles utmärkt som bakgrund till stickningen. Efter ordinarie tid slog jag över till en annan kanal och tittade på "Den sjungande revolutionen", om Estlands frigörelse från Sovjet. Väldigt intressant, och en grav känga åt alla våldsivrare, det går att göra revolution och få frihet utan våld.

Jag har spunnit klart mitt glada garn, och det hänger nu på tork (ingen bild, det var mörkt när jag var klar). Kan någon som är lite bättre på att spinna förklara en sak för mig? Om det ser övertvinnat ut när det går på spinnrocken, men är undertvinnat när jag är färdig, vad gör jag för fel? Nå, jag lyckades i alla fall i stort sett hålla färgerna separerade, precis som jag ville.

Jag har en liten glad stickad mössa i åtanke, kanske med lite tofsar på också, så att den blir extra glad. Troligen en rak stickad bit som jag syr ihop som ett kors i överkanten, med tofsar i hörnen. Jag tror det blir fint!

Jag har provat en stickning med ett garn som jag spunnit tidigare, och här gäller verkligen uttrycket "less is more". Först provade jag My so called scarf, som jag skrev om häromdagen, men det blev så stabbigt. Nu stickar jag helt enkelt 2r, 2a på alla varv, över ett ojämnt antal maskor. Då blir det en sorts ribb, men inte vanlig resår. Enkelt och snyggt. Naturligtvis har jag ingen bild på det heller. Uppdrag imorgon: ta kort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top