Jag är inte rädd, jag kan virka, jag är inte….

Jag virkar inte särskilt ofta, mest pga att jag har svårt att följa virkmönster. Det är svårt att räkna och svårt att veta var man ska placera ökningar och minskningar, i alla fall för mig. Det beror säkert på att jag inte har så mycket övning.

Men nu virkar jag.
IMG_1521

Ja, jag vet att det sitter stickor i arbetet, men det är just nu det. Det här ska bli en toffel, den har virkad sula och stickad överdel. Garnet är Muskat Soft.

Jag har lyckats sticka en sula, och plocka upp rätt antal maskor runt om, så helt bakom flötet vad det gäller virkning är jag tydligen inte. Nu ska jag bara tyda de summariska instruktionerna för vad intagningarna ska placeras (minska med 5 emellan på 5 ställen i tån…. solklart, eller hur?).

3 Kommentarer

 1. heidi
  22 juli, 2008

  så fint det ser ut så här långt, färgen är jättesöt.
  jag måste säga att jag älskar verkligen den typen av instruktioner, sådana tycks vara jättevanliga i äldre stickböcker, och som jag ser det så beror det på att man helt enkelt förväntade sig att läsaren skulle ha så mycket kunskap att hon fattade vad det betydde, till skillnad från dagens stickare som tydligen behöver ha mycket mera instruktioner för att det skall bli bra:)
  men jag är säker på att dom blir jättefina:)

  Svara
 2. Åsa i Skuttunge
  22 juli, 2008

  Den är verkligen söt!!

  Svara
 3. Malin
  22 juli, 2008

  Oh, välkommen i klubben 🙂
  Det är roligt att virka men tar längre tid än stickning men det är det värt om man ska göra något fint 🙂
  Det är knepigt som 17 att förstå sig på vissa mönster och förklaringar men bara man står ut med att få repa upp ibland så.. 🙂
  /Malin med en halvklar virkad sjal

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top