Jul, jul….jo, snart så

Man skulle kunna tro att folk skulle handla mindre nu, med tanke på det ekonomiska läget etc, men i mitt jobb märks det inte. Nu kanske det är så att man ändå handlar till barnen, och jag jobbar ju med leksaker…. vi kan säga så här, jag märker absolut inte av någon nedgång.

Vad vill jag då ha sagt med detta? Jo, att mitt arbete slukar ungefär 95% av min energi för tillfället, och bloggen blir sorgligt eftersatt. Men nu är det bara 2,5 vecka kvar av julförsäljningen, sen kanske, kanske det kan lugna ner sig lite. (Vem försöker jag lura, då kommer returerna…).

Jag är alltså lite stressad. Eller, ja, mycket stressad. Tur att det finns lätta, men ändå intressanta, stickningar att ta till.
Det här är en mycket enkel stickning:
IMG_1787

Man tar 2 färger av Noro Silk Garden, stickor som passar, och stickar 1rät, 1 avig över 39 maskor, 2 varv av varje färg tills garnet tar slut. Då blir det en randig halsduk. Det spelar ingen roll vilka färger man tar. Jag har färg 279 och 282. Det bara råkade vara lite rosa med i den ena.

Fast man stickar på enklast möjliga sätt är det intressant. Kanske är jag lättroad, men att byta färg vartannat varv gör att mitt intresse hålls uppe. Halva bloggosfären har stickat såna här halsdukar, och alla är snygga.

Jag stickar lite på min kofta också, kanske kan jag lyckas få den färdig till jul. Det kan nog behövas 15 cm till på längden, sedan är det ärm-dags.

Och nu är det sovdags, annars orkar inte det här vraket upp imorgon.

3 Kommentarer

 1. Maria J
  5 december, 2008

  Jag stickar samma halsduk just nu också! Det ska bli julklapp till pappa. Stickar i Noro Kureyon + enfärgat Debbie Blis Rialto. Det blir jättefint! 🙂
  Det känns som en stickning som inte KAN bli ful, eller hur? 🙂

  Svara
 2. ylva
  5 december, 2008

  Hoppas att du finner lite lugn i stickandet när det är lite åt det hysteriska hållet på jobbet…Så här års så får man verklien tänka sig för….idag satte jag sömn före städ ….. ska jobba helg. Ta hand om sig måste man 🙂

  Svara
 3. Ulrika
  5 december, 2008

  Jättesuperfin halsduk blir det! Jag har funderat på exakt samma sak, i exakt samma garn! Bra som trött-stickning som du skriver.
  Och hos oss är det precis som du skriver: till barnen köper man ändå, oavsett.
  Vi drar ner på annat men inte barnens julklappar.
  Hoppas du får en skööööön helg!
  Kram!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top