En vecka senare

Koftan växer, och jag är ännu mer övertygad om att det kommer att bli en favorit-kofta. Det blir så bra!
IMG_1833

Ljuvligt garn, ljuvligt resultat. Jag är snart uppe vid ärmhålen på bakstycket, så särskilt långsamt går det inte heller. Vissa saker känns bra redan från början.

Igår passade jag på att färga lite, vad gör man inte för att slippa städa…
Jag köpte 2 härvor röd cashmere på Tradera för ett litet tag sedan, och det var så väldigt mycket mer tomat-rött än vad bilden på Tradera visade. Tomat-rött är inte en favorit, jag ser sjuklig ut i allt som drar det minsta mot gult, så de fick åka ner i färgbunken tillsammans med en försvarlig mängd blått, och har nu blivit underbart plommonlila, med små röda accenter. Om nu bara ljuset hade varit lite bättre så hade jag kunnat visa ordentligt, men man får ta vad som erbjuds.

Före:
IMG_1831

Efter:
IMG_1835

Det är viktigt med färg, och jag hör till den delen av befolkningen som behöver ha kalla färger. Yllet säger att 70% av Sveriges befolkning behöver varma färger, och hon och jag hör därmed till en minoritet.
Det kan vara subtilt, men vissa färger trivs man bara inte i, men om de skulle varit en aning kallare eller varmare skulle det varit perfekt. Spännande! Det kan vara kul att ställa sig framför en spegel och hålla upp olika färger framför sig och kolla hur det känns.

Nu ska jag övergå till min bruna kofta (som kanske har lite för varm färgton, men man kan förändra tonen med de andra kläderna man har på sig) och titta på ishockey tillsammans med sambon.

4 Kommentarer

 1. Anna
  8 februari, 2009

  Javisst är det viktigt med färg, och intressant! Jag tillhör också kallfärgsgänget, annars ser jag kräkfärdig ut… Ditt färgade garn ser väldigt trevligt ut, spännande att färga över en annan färg sådär!
  (och vet du, sen jag såg din FLS har jag äntligen återupptagit stickningen av min också! 🙂

  Svara
 2. Åsa i Skuttunge
  8 februari, 2009

  Det blir ju både en snygg kofta och en riktigt snygg omfärgning

  Svara
 3. Ulrika
  9 februari, 2009

  Å så fin koftan ser ut! Vad är det för garn?
  Fiiiint!

  Svara
 4. Maggan
  13 februari, 2009

  Jag är också ”kall”, i färgerna alltså ;))

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top