Sköna maj farväl

Man skulle kunna tro att jag inte stickar något nu för tiden…. men det gör jag. Fast vad jag mest gör är att påbörja nya projekt.

Hur många sjalar kan man äga? Det är en fråga som jag ofta ställer mig. Hur många sjalar kan man sticka på samtidigt är en betydligt mer relevant fråga nu för tiden.

Svaret är tydligen "hur många som helst". För tillfället är det många sjalar på stickorna, så många att jag måste tänka efter för att kunna räkna upp dem. Men jag har tid, jag sitter på X2000, på väg till nyaste systerdotterns dop.

OK, låt mig se… i mitten på april var det 3 sjalar…nu är det:
1. Axelvärmare. Den växer och jag har börjat minska, skulle tro att jag har ca 20 % kvar att sticka på den.
2. Miraldas sjal. Växer, men mycket långsammare än ettan.
3. Cashmere-sjal. Växer också, men inte så fort.
4. Yak-sjal. Samma här. Stickor 3 och tunt garn, say no more.
5.Silkes-sjal. Samma modell som tvåan, samma färg. Det enda som skiljer är materialet.
6. En virkad sjal!!! JAG. VIRKAR. Undrens tid är inte förbi. I normala fall virkar jag bara kanter. Nu blir det något mer avancerat, en sjal med kärleksknutar (åtminstone kallar Yll o tyll det för kärleksknutar). Färg, svart och cerise (färgens namn: Glamgoth). Förvånade?

Hmmm. Jag tror faktiskt det är allt.

I övrigt har jag stickat en liten rosa väst, med rester från min FLS. Den ska naturligtvis föräras yngsta systerdottern.

Bilder får jag fixa lite senare, jag har precis skaffat en ny kamera, ocg inte vant mig vid inställningarna ännu, så bilderna jag har tagit är enorma. Eftersom denna datorn inte innehåller något bildprogram kan jag inte förminska dem.
Om niär väldigt nyfikna, har gott om tid och snabb nedladdning kan ni ta en titt på min Flickr-sida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top