Även små barn växer och blir stora

Jag påbörjade en liten väst till. Jag skulle ju på ytterligare ett dop, och jag gillar att ge bort små stickade saker till de nya barnen, speciellt om jag inte träffat dem tidigare. Dessutom är både min syster och min svägerska entusiastiska mottagare av stickat till sina barn.

Jag hade inte så gott om tid, bara. Dagarna gick och det var måndag, och barnet skulle döpas på lördagen samma vecka. Onsdag och torsdag var helt upptagna och fredag var resdag. Det är då man tar till tjockt garn och stora stickor.

Västen var färdigstickad och hopsydd 100 meter innan vi var framme. Knapparna syddes raskt i så fort vi installerat oss.

IMG_0185
Garnet är rester av Jo Sharp-garnet jag stickade en kofta i (det bruna), och handspunnen merino/silke i färgen Kungsfiskare (fibrer från Spinspirations fiberklubb). Stickor 5 mm och mönster från Garnstudio.

Nu vet ju jag att både min bror och min svägerska inte direkt är några kortisar och att deras första son är ett välvuxet exemplar (lång, inte tjock), så jag tog i lite och stickade storlek 1 år. Jag vet också att min masktäthet var sådär 18-19 maskor istället för 20. Den borde alltså vara väääldigt stor på en bebis som är 3 månader och 13 dagar gammal.

Jo, kyss mig, Karlsson!

IMG_0203

Bebisar växer fort, men så fort?

5 Kommentarer

 1. Åsa
  22 juni, 2009

  Du, den kungsfiskaren gjorde sig riktigt bra ihop med brunt. Snyggt!

  Svara
 2. Ingela Fredholm
  22 juni, 2009

  Mycket stiligt på stor baby, men jag tycker att du fick till det väldigt lyckat!

  Svara
 3. Susanne
  24 juni, 2009

  Finfint, passar en liten ung gentleman som handsken 🙂

  Svara
 4. Ulrika
  25 juni, 2009

  Jättesnygg!!

  Svara
 5. ylva
  26 juni, 2009

  Jättefin! Hoppas att allt är bra med dig .
  /Y

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top