Komma ikapp

Jag tror det är dags att jag försöker komma ikapp med bilder. Jag har mycket att visa, jag har varit i Danmark i en vecka, och jag tänkte skriva om det också, men jag börjar med det stickade.

IMG_0298
Ooops! En sjal till.
Jag såg Marks&Kattens nya garn Fame Trend, och ville prova det, så det införskaffades innan vi åkte iväg. Det blir en sjal med hålvarv och påfågelsmönster, det kändes som om det skulle passa.

Jag gillar garnet, även om jag ifrågasätter lämpligheten i att använda det till sockor(Fame är tänkt som sockgarn). Det är inte lika hårdspunnet som Kureyon sock, men går ändå inte av speciellt lätt.

Men, snälla garnfabrikanter! Kan ni inte göra knutarna liiite större, när ni måste göra knutar? Man vill ju ändå knyta upp den och få lite tåtar som kan fästas.

IMG_0301
Det här är årets tvåändsstickningsinsats. Vantar i Kureyon Sock. Läs mer om det på Vi 2 i sommar. Ja, jag är bekväm av mig, jag orkar bara skriva en gång. Dessutom finns det mycket fint att titta på där!

IMG_0302
Halvvantar. Pulsklubbens junimönster. Blålila och gråaktig alpacka, inte Drops, utan den där andra, lite tjockare, Vidal från Hjertegarn. Trevligt, men jag måste titta på mönstret hela tiden, så det är ingen tv-stickning.

IMG_0303
Årets nån-gång-ska-jag-väl-kunna-designa-nåt-eget-och-bli-klar-med-det-? Jag vet inget om en röd tunika. Tyst.

Detta är nederdelen av en blivande kofta, stickad på tvärsen. Garnet är Järbogarns Gästrike 1-trådigt (som jag använder dubbelt), och Noro Silk Garden sock. Jag ville verkligen använda Noro-garnet i en tröja, men så dyrt som det är så gäller det att blanda ut det lite, så man slipper köpa så mycket.

Så det blir ränder och lite korta varv. En kofta som är avskuren under bysten är tanken, och det här gör jag mest på måfå, utan så mycket räknande. Än. Och jag stickade till och med en liten provlapp. Mycket liten, men ändå.

Jag hittade lite garn att lägga till samlingen i Danmark (såklart!), men jag var väldigt återhållsam.
IMG_0304
3 nystan 80% merino/20% angora. 600 m på 50 gram. 20 DKK st.

IMG_0305
5 nystan Phildar Laine et Cachemire. 19:50 DKK st. Mjuuuukt! 60 m per 25g.

IMG_0306
Och 2 nystan Kauni Lace. 300m per 50g. Grågrönaktig i färgen. 21 DKK st.

Så jag lade ut ca 280 kr på garn, det måste vara ett rekord i mitt fall. Lägsta-rekord ska väl tilläggas, om nu nån trodde nåt annat.

Phildargarnet har jag börjat lite på, men resten ska ligga till sig lite och vänta på bra idéer.

2 Kommentarer

 1. Görel
  11 juli, 2009

  Hej Marika! Knutar ska överhuvudtaget inte förekomma i nystan enligt min mening, jag blir topp tunnor om jag hittar någon.
  Vi ses snart när det blir dags att åka till fäboden.

  Svara
 2. heidi
  19 juli, 2009

  vilken härlig semester du har haft:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top