Insikt

Dagens insikt:

Jag behöver mera tålamod. Lådvis med tålamod. Häll det över mig, bara! Kan man köpa det någonstans?

Jag tror att jag skulle ha nytta av det i massor av saker, men idag insåg jag plötsligt att jag aldrig kommer att kunna spinna sånt garn jag vill ha, om jag inte lär mig att inte ha så bråttom. 

Bevis i fallet:

IMG_0483

IMG_0484

Ja, OK, det är inte hiskligt. Det är mycket jämnare än tidigare. Men det är inte jämnt nog! Vilket innebär 1. att jag måste spinna långsammare så jag har mer kontroll och 2. att jag måste förbereda materialet bättre. Inte lite för en så otålig person som jag.

Garnfakta:

2-tr, spunnet på min Traditional. 1 tr silke, 1 tr BFL, båda inköpt på Spinspiration. 143 g, ca 241 m, ca 11-12 wpi.

Och som jag sa är jag supernöjd med nya spinnrocken. Man kan spinna i flera hastigheter (utan att ändra tramphastigheten). Man kan justera inställningarna väldigt mycket. Jag har 6 spolar (jag behöver inte flytta garn för att kunna tvinna)! Den är lättrampad. Och så är den ju väldigt snygg också.

Ett litet aber… helt plötsligt vill jag ha en massa tillbehör. Jag planerar att skaffa mig en jumbovinge så småningom, så att jag kan tvinna mer än 100 g på en gång. Ja, den är till för att kunna spinna tjockt garn, men spolarna är ju större, alltså borde man kunna tvinna på den också. Jag kanske ska önska mig en i julklapp?

4 Kommentarer

 1. Åsa i Skuttunge
  25 september, 2009

  Utmärkt idé!

  Svara
 2. ylva
  26 september, 2009

  Jag tycker garnet ser jättefint ut.Härliga färger och levande pga att det kanske inte är helt jämt….

  Svara
 3. Garnhumlan
  26 september, 2009

  Jag tycker också att det ser fint ut. Men du hade kanske en inre bild av hur det skulle bli?
  Jag tycker alltid att det är så trevligt att läsa din blogg, därför ger jag dej en utmärkelse. Hoppas att du vill hämta den på min blogg!

  Svara
 4. Ingela Fredholm
  27 september, 2009

  Jag älskar handspunnet garn eftersom det har ett helt annat LIV an vanligt! Jag tycker att det är helt OK men visst vill man kunna BÄTTRE! Men det är ju utvecklande! Och en väldig drivkraft! Perfekt att önska sig i julklapp!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top