Det kom en utmärkelse

Awesome

Garnhumlan skickade den. Jag tackar och bockar och ger mig raskt in på att försöka skriva ner 10 saker om mig som ni inte redan vet.

 1. Jag är äldst av 4 syskon.
 2. Jag avskyr småkryp, allt som flyger eller kryper och har fler än 4 ben är läbbigt.
 3. Jag var en storläsare ända tills jag drabbades av utmattningsdepression. I flera år har jag knappt kunnat läsa, koncentrationen har inte räckt till, men nu har jag, till min stora glädje, så smått kunnat börja läsa igen. Att gå från flera hundra böcker om året till nästan inga, det kändes väldigt tomt.
 4. Jag äger också rätt många böcker…och de ska helst vara inbundna.
 5. Jag är före detta förskollärare. Det var tungt på den tiden det begav sig, hur det är att jobba som förskollärare idag, med allt större barngrupper, det vågar jag inte ens tänka på.
 6. Jag är ingen sportfantast (fast det hade nig nog redan gissat). Sport kan vara bra om : jag inte är med i den; den är på tv med en bra kommentator; det inte är fotboll.
 7. Jag är fullkomligt hpplös på att komma på vad vi ska äta. Av denna anledning bestämmer sambon vad vi ska äta (dvs han gör ett matschema och handlar det som behövs) och jag lagar maten (på vardagarna). Han kommer alltså oftast hem till dukat bord, lyxigt värre.
 8. Jag är expert på att påbörja saker, men inte fullt lika bra på att avsluta dem (vilket ska komma att bevisas när jag skriver nästa post… inom en vecka eller nåt).
 9. Jag är rätt blyg när jag träffar nya människor, om inte det är i ett sammanhang som känns tryggt. Vilket säkert förvånar de flesta som har sett (och hört) mig in action på stickcafé.
 10. Jag ger mig inte om jag vet att jag har rätt. Kan med andra ord vara rätt påstridig… 😉

Jag skickar den här utmärkelsen vidare till 2:

Stickamera -  för att du lägger ner så mycket energi på att förse oss andra med byten och bra-å-ha-information.

Dödergök -  för att du är så inspirerande och tar så vackra bilder.

3 Kommentarer

 1. Tack så mycket för de orden! 🙂 Väldigt roligt och smickrande.

  Svara
 2. Garnhumlan
  27 september, 2009

  Spännande att läsa och kul att du svarade! Flera av svaren kunde jag också ha gett. Exempelvis trean. Låter hoppfullt att du fått tillbaka lusten och förmågan. Jag längtar och väntar.
  Ha det bra!

  Svara
 3. Mormors bod
  27 september, 2009

  Intressant. Särskilt punkt 3, för jag fick också sluta läsa när jag råkade ut för denna lömska sjukdom för snart två år sedan. Och jag har inte vågat ge mig på nån bok ännu för jag skulle bli så besviken om det inte funkar. Man vill ju tro att man är frisk även om man vet att man inte är det. Och hjärnan vill alltid mer än den orkar i själva verket. Men det verkar dessbättre som hantverket funkar utmärkt även för dig. Tänk om alla vi med utmattningsdepression skulle gå samman och förorda garnhantverk som en terapimetod (det finns ju trädgårdsterapi för utbrända). För sticket är det enda i avslappningsväg som funkat på mig.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top