Garn, garn, bara garn…

…och lite vintersport. På TVn.

Det är vad den här dagen har handlat om. Jag har spunnit garn, jag har stickat med garn och jag har tvättat garn. Det finns inte mycket bättre sätt att tillbringa en lördag på.

Jag fick lite hjälp när jag spann.

IMG_0624

Inte vet jag varför Ludde trodde att det skulle vara bekvämt att vara i mitt knä under tiden jag tvinnade…

…det här garnet:

IMG_0625 

100 g BFL i färgen Bordeaux. Från Spinspiration, såklart. Det blev 139 meter, luftigt, 2-trådigt garn. För en gångs skull gick jag ifrån kedjetvinningen, färgerna är tillräckligt nära varandra för att jag inte ska tycka illa om resultatet. Jag tycker ju, som ni kanske kommer ihåg, att det ser ut som raggsocksgarn om man blandar färgerna så det blir "randigt".

Amerikanerna kallar det barber pole stripes, vilket beskriver väldigt bra vad det handlar om. Vad säger man här i Sverige? Polkagrisrandigt? Fast polkagrisränder kan ju vara raka ränder, eller hur?  Raggsocksrandigt ska jag kalla det hädanefter. Nå, det här garnet tycker jag blev bra!

Jag tillbringade också en rejäl stund i sticksoffan, tillsammans med 2 av mina projekt, Kelmscott och "Elisabeth Zimmermans gröna tröja". Hmmm, den har jag inte ens nämnt här på bloggen, tror jag.

IMG_0600
 

Så här såg den ut den 27/12, det gör den inte längre… men jag är helt enkelt för lat för att ta ur minneskortet ur datorn, sätta in det i kameran, gå ner för trappan, plocka fram tröjan, ta ett kort och sedan vända på proceduren, så lita på mig när jag säger att jag kommit mycket längre nu. Jag håller på med en ärm.

Och Kelmscott finns heller inget aktuellt kort på, så det får komma senare. Där håller jag på med framstyckena, jag är i midjehöjd på dem, sedan är det bara kragen kvar. 

Den senaste fiberaktiviteten för dagen (inte nödvändigtvis den sista) var sköljning av ett antal spunna garner. Jag bara sköljer upp dem, de får inte ligga i blöt nån längre stund.

IMG_0626

Från vänster till höger är det merino/angora, BFL/kid mohair/silke, Corriedale (duva från fiberklubben), Wensleydale/mohair, merino (åska från fiberklubben), BFL från Limejelly och Wensleydale.

IMG_0627
Och det här är ovan nämnda Bordeaux och BFL i obekant färg.

En fin radda garner, nu gäller det bara att hitta på något att använda det till!

2 Kommentarer

 1. Liisa
  12 januari, 2010

  Inte så bara! Det är ju massor! Mumma! Vill klappa mera, tack!

  Svara
 2. Annika
  22 februari, 2010

  Vet hur kul det är att färga sitt eget garn, får man dessutom hjälp av katten så går det fortare att spinna..ler.
  Härliga bilder
  Mvh Annika

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top