Semester del 1

Det är söndag och jag njuter av de sista timmarna av semester del 1. Nu blir det jobb några veckor innan det blir dags för semester del 2.

Vi har varit i England, och vi har haft det jättebra. Funderar på om jag ska ta med allt vi gjorde i den här rapporten, jag vet faktiskt inte, så vi får se hur mycket det blir.

Vad gör man i England? Tja, om man är en garn-nörd och en militaria-nörd som åker, då blandar man militärmuseum med garnaffärer och slänger in lite annat emellanåt.

Man startar med att övernatt i närheten av flygplatsen, sen tar man (den lyxiga) hyrbilen och åker A272 (den långa och vackra vägen) västerut.

IMG_0780

Ståndsmässigt åkande får man säga, bara för att vi nödtvunget ville ha en automatväxlad bil. Om hyrbilsfirman då har dålig koll på vilka bilar de ska ha inne kan man få åka lite bättre än vad som egentligen var tänkt, i en Mercedes. Vi klagade absolut inte!

På vägen till målet kan man stanna i en liten stad (Petworth) för en lunchpaus, och i en större (Winchester) för att besöka katedralen. Om man inte har kollat upp katedralen i förväg och bara har en sång som referens så kan man till sin förvåning upptäcka att Jane Austen är begravd där.

IMG_0787
IMG_0788 

IMG_0789

Eftersom jag inte bara är garn-nörd, utan också bok-nörd och historik-nörd, så var det en trevlig överraskning.

IMG_0784

Det är svårt att få ett kort på hela katedralen, det här är absolut ingen rättvis bild! Det pågick ett bröllop i en del av katedralen, men man kunde ändå besöka större delen.

Till slut kom vi fram till målet, en by i Dorset som heter (håll i er nu!) Wool. Självklart har jag bildbevis:

DSC00018 

Varför var nu detta vårt mål? Jo, bara några kilometer därifrån ligger de 2 av de stora sevärdheterna i grannskapet, Tank museum och Monkey World och en av anledningarna till resan var att KS ville besöka Tank Fest.

Tank Fest är vad det låter som, en slags festival med en massa stridsvagnar, uppvisningar, diverse tält med militäriskt innehåll och ännu fler stridsvagnar. Vi tillbringade 7 timmar på detta ställe (vad gör man inte för sina närmaste?) och åt resans näst äckligaste lunch (nån slags pirog med lök och ost, massor med lök). Det var hysteriskt varmt (ett fält utan några träd), men jag lyckades hitta lite skugga och tillbringade en stor del av dagen nedsjunken i en bok. 

Jo, jag tittade också, men det finns en gräns för hur mycket stridsvagnar jag orkar se, och den går långt innan 7 timmar har gått (har jag sett en stridsvagn har jag liksom fattat konceptet, jag behöver inte se 40 till). Jag tittade bland annat på fallskärmshopp, och blev lite förvånad över hur kort tid det tar från uthoppet tills de har landat.

IMG_0790 

Stridsvagnsuppvisning.
IMG_0791 

En av hallarna. En liten del av en av hallarna, märk väl. Det fanns 3 hallar.
IMG_0792 

De hade tagit ut en stor mängd stridsvagnar och bilar också.

Som sagt, vad gör man inte för sina närmaste?

Jaha, jag har bara kommit till andra dagen på resan, så det här får nog bli en uppdelad rapport. Det börjar bli alldeles för varmt framför datorn och jag tänker därmed förflytta mig till soffan och luftkonditioneringen med min stickning.

1 Kommentar

  1. Åsa i Skuttunge
    11 juli, 2010

    Det verkar vara en god blandning av både det ena och det andra första dagen. Jag var ju i Bath här i våras och drack afternoon tea i Jean Austen Museeum. Engelskt så det förslår.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top