Semester del 1b

Var var jag nånstans?

Det är väl inte så intressant för er om jag beskriver varenda sak vi gjorde på resan, i detalj, så det blir en rask genomgång av resten.

Vi åkte till Dorchester, där vi bla besökte Keep military museum och den lokala "crafts and arts"-affären – Frank Herring and sons. Den affären var fullproppad (och jag menar verkligen fullproppad, det fanns nog inte en dm ledig yta nånstans) med allt man kan tänkas vilja behöva för sin hobby. Det mest fascinerande var nog att det var en sån blandning, de hade bla modeller, papper och kort, pärlor, målarattiraljer och dessutom vävstolar och spinnrockar! Lägg till ett ordentligt utbud av böcker och tillbehör och kläm in allt detta på 2 ganska små våningar så förstår ni ungefär hur det såg ut. Här införskaffade jag lite ull att spinna (250 g färgad corriedale och 500 g ofärgad cheviot).

Vi tog en tur ut på landsbygden efter det, för jag ville se "the Rude man", Cerne Abbas giant.

IMG_0796
Så kallad av uppenbara orsaker…

En annan dag besökte vi Monkey world. Jag hade hört att det skulle vara så litet, men såå himla litet var det inte. Charmigt, och absolut nåt att besöka med barn! Vissa av aporna var så roliga att barnen rumt omkring kiknade av skratt. 

IMG_0805

Lemurerna fick man komma nära.

IMG_0807
Och man blev ofta påmind om att det är en räddningsorganisation. Alla skyltar beskrev var djuren kommit ifrån, och vilka eventuella skador de hade (Lulu här ovanför blev av med sin arm efter att mamman bitit henne).

Inte så att det var trådrypande dock, mer faktabaserat.

Innan vi lämnade Dorset åkte vi till Weymouth och Nothe Fort (det tredje militärmuseet och det är inte slut än!). Rätt intressant, men nästan det enda jag har på kort därifrån är detta:

IMG_0814 

En fiskmåsunge. Bra kamouflage!

På vägen från Dorset mot London blev det militärmuseum nr 4, Royal signals.

Det var det mest intressanta militärmuseet vi besökte, tyckte i alla fall jag, KS håller nog inte riktigt med. 

Och så besökte vi Stonehenge.

IMG_0829
Jag tyckte det var mycket mindre än vad jag fått intryck av från alla bilder jag sett, men inte desto mindre imponerande.

De 4 sista dagarna tillbringade vi i London och Brighton. Först kom militärmuseum nr 5, sen kom min belöning för att ha stått ut med all denna militaria.

Japp, garnaffärer! Inte lika många, men just de 2 jag verkligen ville besöka.

DSC00023
Iknit London. Än en gång blev jag förvånad över storleken, jag har sett lite bilder, men det är så litet i verkligheten!

De hade en ganska bra blandning dock, och jag gick inte därifrån tomhänt.

IMG_0836 

13 nystan Rennie Supersoft Cashmere DK, 12 i brunt och 1 i cerise.

IMG_0838 

1 kon Habu Tsumugi Silk.

IMG_0839

Och 1 kon Habu Silk stainless steel. En kärna av rostfritt stål med silke runt omkring… ytterst märkligt garn som jag kände att jag var tvungen att testa.

Åsa, den här bilden från Iknits fönster är speciellt till dig:

DSC00024 

DSC00026 

Affär nr 2:
Loop! Oooo, så trevligt! Helt klart min favorit, fin inredning, bra utbud, jättetrevlig personal. Det är tur jag inte bor i närheten, jag skulle inte kunna hålla mig därifrån.

Här blev det 8 härvor Shilasdair Luxury 4-ply i lila.

IMG_0834

Bara garner man inte med lätthet hittar här hemma (det hade jag bestämt mig för innan jag åkte, det är ju ingen större mening med att köpa Drops-garner i England tex).

I Brighton njöt vi mest av den fläktande vinden och den vackra utsikten.

DSC00028

Kan man göra så mycket annat?

Nu ska jag bara jobba i 2 veckor innan jag får semester igen och då blir det stickstämma och en tur till Köpenhamn! Jag längtar!

4 Kommentarer

 1. Det låter bara så trevligt, och garnaffärer utomlands är alltid ett besök värd. Roligt att du fick något med hem.

  Svara
 2. Åsa i Skuttunge
  20 juli, 2010

  Tack för fåret!

  Svara
 3. Carola
  26 juli, 2010

  Spinnpaketet är på väg till dig nu. Du borde ha det inom en eller ett par dagar. Hoppas du blir glad över det jag plockat ihop till dig 🙂

  Svara
 4. ylva
  27 juli, 2010

  Vilken trevlig semester du har varit på och ska på ….blir lite avundsjuk fast jag kan nog hoppa alla militärmuseum tror jag…..:-)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top