Mycket på en gång

Stickning, Syfestival, broderi, det blir mycket på en gång nu…

Den nya stickningen i förra posten är Royale, och det blir så himla fint, så ibland vill jag bara sitta och titta på stickningen och kanske ta ett litet glädjeskutt.

Stickor 4,5mm, Cascade 220 (inköpt hos Garnkorgen, så klart!). Lite jobbigt för händerna är det, varenda rätmaska är vriden, men vad gör man inte för att få nåt fint?

 

Igår besökte jag Syfestivalen tillsammans med Yllet. Vi går bra ihop, och har ungefär samma smak, en kombination som kanske var lite väääl bra, eftersom vi båda kom hem med lite mer än vi tänkt.  Förra söndagen skulle jag varit med och broderat tillsammans med henne och ett flertal andra, hos Tålamodspåsen, men jag blev sjuk. Det hindrade mig inte från att införskaffa en del broderitillbehör. Broderigarn räknas inte som garn (inte när man har stickning som största hobby), så det blev inte så mycket garn köpt. De 3 blåa bollarna är cashmere (och dessutom billig cashmere, hur bra kan det bli?).

IMG_0981

Broderigarn á 5kr dockan:

IMG_0989 

Jag har ägnat en del av dagen att bläddra i en bok om yllebroderier, och jag har gjort mitt första försök.

IMG_0990

Eftersom jag är mästare i självkritik är jag inte nöjd, förutom med vissa delar. Jag är bra på stjälkstygn och knutar, men schattérsöm, nej, inte så mycket. De små lapparna med mönster på (på bilden ovan) ska få bli ytterligare övningsobjekt, så småningom.

Kul var det i alla fall.

 

 

 

4 Kommentarer

 1. Åsa i Skuttunge
  7 november, 2010

  jojo jag var likadant..inget garn hem men en massa annat….:-)

  Svara
 2. Emmy
  7 november, 2010

  Tycker visst att du ska vara nöjd. Det kan ju inte bli perfekt första gången heller. Och jag tycker att det ser jättefint ut. Annars säger jag som du stjälksöm är jag en hejare på, men schattérsöm…. hur gör man egentligen?

  Svara
 3. Samtal från min trädgård
  8 november, 2010

  Men så var vi där samtidigt. Köpte också det fina kashmirgarnet, verkligen ett fynd, men det var också ända garnet jag kom hem med!

  Svara
 4. Alexandra
  22 november, 2010

  Tycker broderiet är jätte fint! Hoppas allt är bra med dig =)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top