Vad är det med tiden?

Nåt konstigt måste det ju vara med tiden eftersom den går så fort? Eller är det bara jag som inte har koll?

Jag hade nån sorts märklig plan om att skriva lite oftare, men det ser vi ju hur bra det har gått.

Färdiga projekt sen sist:

IMG_0960

En lång, tjock halsduk. Det har blivit en mössa i samma garn, men den finns det inget kort på.

Garnet är Hjertegarn Natur Uld Flamme och det är stickat på stickor 8mm. Det är tur att det går fort, för det är inget skönt att sticka på så stora stickor.

 

IMG_0991

Ett par tovade vantar med fåglar på som passar till halsduken/mössan och till min nya kappa. Kappan har nästan exakt samma färg som vantarna. Jag har visat själva broderiet innan, men jag skrev inget mer om vantarna.

De är stickade i Hjertegarn Natur Uld och broderade med yllegarn. Inget mönster, bara efter eget huvud, och det finns förbättringsförslag om de ska göras nån mer gång.

IMG_1030

Och efter dryga 2 år(!) har jag äntligen stickat klart mina Druid-vantar. De har legat länge, men när jag väl börjat på dem igen så var det ca 4 timmars arbete.

Mönster: Green Autumn (Druid mittens)

Garn: BC garn Shetland

Mönstret är fint, men tummarna är väldigt smala!

IMG_1020

Och efter inte riktigt lika lång tid har jag gjort klart den kofta jag kallar "Den utspädda koftan".

Garn: Järbo Gästrike 1-trådigt, använt dubbelt, och Noro Silk garden sock. Namnet på koftan kommer sig av att jag väldigt gärna ville använda Noro-garnet i en kofta, men tyckte det var för dyrt. Därför använde jag bara det garnet som ränder. Att jag senare stickat en hel kofta i Noro Silk garden sock, trots allt, är en helt annan sak och visar bara att det inte finns någon konsekvens i galenskaperna.

Mönster: Inget, egentligen. Nederdelen är helt eget påhitt. Överdelen är till viss del gjord efter det här mönstret med ärmhål efter Tålamodspåsens instruktioner , och ärmarna är gjorda efter Mermaid.

Ärmarna blev lite för stora, men efter lite virknings-kirurgi (jag har virkat innanför sömmen och ska klippa bort en bit) så har de nu blivit lite mer lagom.

 

Jaha, det var nog allt… Det har kommit hem en massa garn som ska bli fler koftor, men det tar vi en annan dag.

 

 

2 Kommentarer

 1. Åsa i Skuttunge
  5 december, 2010

  Koftan blev verkligen snygg och klädsam! Varmt och skönt med långa ärmar också.

  Svara
 2. Monica Bergström
  6 december, 2010

  Mycket fint på en och samma gång. Du är ju ett riktigt proffs!! som stickat den fina och klädsamma koftan efter flera olika mönster. HEJA, MARIKA!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top