Hur gör du?

Det har nog inte undgått någon att jag är mästare i diversifiering och allvarligt lider av startitis… lättdistraherad är ordet. Jag ser nåt nytt, och genast vill jag sticka det.

Just nu försöker jag hålla mig till "gamla" projekt istället. Jag vill ha en kofta till klar före nyår, och det ska inte vara omöjligt. Det finns några att välja på, men jag valde Calluna, som jag startade i februari.

IMG_1043

Jag funderar en del, och tror ju egentligen att jag skulle få mer klart om jag inte spridde mina gracer så vida omkring mig… Hur gör du? Stickar du på massor med lika projekt eller håller du dig till ett enda? Hur tänker du? Ge mig dina åsikter!

Avslutar med dagens julpynt:

IMG_1044

Ett mosshjärta, inhandlat på julmarknad i Sigtuna, och lite pynt från gömmorna. Sitter nu bredvid ytterdörren.

5 Kommentarer

 1. Anna
  5 december, 2010

  Jag gör PRECIS som du! Ser nåt nytt, måste prova. Impulsköper nytt garn, måste prova. Får nya ”behov” (exempelvis en sjal till i just deeen färgen), börjar genast sticka. Med påföljden att korgar och lådor och påsar och gömmor svämmar över av små påbörjade saker. Ibland så små att de knappt räknas alls, ibland nästan färdiga saker som bara blir liggande av allt ”måste bara”…
  Då och då önskar jag att jag inte var såhär hoppig bland projekten, men jag börjar förlika mig med att det är såhär jag är, och när jag försöker begränsa mig så får jag klaustrofobi!

  Svara
 2. Stiko Maria
  5 december, 2010

  Jag är periodare – ibland trivs jag bäst med att bara börja på nya projekt & inte avsluta ett enda.
  Andra perioder är avslut och andra perioder är repa upp, repa upp.
  Det har jag lärt mig nu, så jag har aldrig dåligt samvete om jag påbörjar 7 projekt på en vecka:)
  Det löser sig, för den kommer en tid då jag bara vill sticka, sticka, sticka utan att börja något nytt eller drömma om annat 🙂
  Så följer mina nycker helt och hållet!

  Svara
 3. Anna
  5 december, 2010

  Och ibland får jag nog såna där ordentlighetsryck också som liknar ditt koftavslutningsbeslut! Bra! Kanske skulle jag ta och göra likadant, har två liggande här som bara väntar…

  Svara
 4. Samtal från min trädgård
  7 december, 2010

  Väldigt vackert hjärta och med det säger jag också att jag går direkt på hjärtats känsla, handlar utan att tänka och börjar utan att se till allt jag redan har liggande. Ibland repar jag upp, städar upp och börjar om på en massa nya projekt, men jag har ju kul under tiden.

  Svara
 5. Ulrika
  8 december, 2010

  Förut hade jag maaaassor med projekt på gång, men blev till slut så stressad av det att inte var roligt.
  Numer håller jag mig till kanske 5 eller så.
  Just nu när jag stickar julklappar för fullt är det en i taget som gäller, det känns mer effektivt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top