Äntligen

Puh! Äntligen har jag stickat klart de röriga framstyckena på tröjan, och startat på bakstycket. Jag är på slutsträckan! Jag började med ärmar och framstycken, nu är det så skönt att sticka med ETT nystan i taget (jag stickar nästan utan undantag alltid de 2 ärmarna ihop, likadant med framstyckena).

Jag måste säga att tiden inte gjort mig vänligare stämd mot Drops… Jag har stickat rätt länge, och kan gissa mig till en hel del (eller göra som jag vill), men hur en relativ nybörjare ska kunna följa det här mönstret, det vet inte jag.

Ytterligare 2 intressanta saker jag hittade:

 • Man ska minska mellan flätorna, 1 maska i var sida närmast flätorna, 11 ggr. Det innebär att man minskar 22 maskor. Detta gör man på en yta av 23 maskor. Vilket i sin tur betyder att man inte kan göra minskningen på det sättet sista gången! 
 • De har beskrivit hur man stickar rätstickning, men inte hur man gör de korta varv som man använder på kragen. Det står bara "Sedan stickas det förkortade v över kragen, med start från rätsidan så här: sticka 2 v över alla m, sticka 2 v över de yttersta 9-10-10-11-11-12 m mot mitt fram". En ytterst summarisk beskrivning, måste jag säga! Och kortvarv utan någon slags "wrap" (jag kommer inte på nåt bra svenskt ord just nu!) ger hål.

Allvarligt Drops, det här är riktigt dåligt! Själva mönsterkonstruktionen ska jag lämna til en annan dag, men jag har åsikter om den också (det trodde ni väl aldrig?).

 

Råd till nybörjare, med andra ord: läs igenom mönstret innan du börjar, så du kan se om det är nåt du behöver hjälp med! Det finns säkert nån som kan hjälpa till att tyda konstigheterna, tex på närmaste stickcafé.

IMG_1141

Jag håller fingrarna vid 2 stycken kortvarv. Vid den undre har jag bara vänt, i den övre har jag använt "wraps". Jag vet vad jag tycker blir bäst.

Kom på att jag inte visat en modellbild på förra årets sista kofta, Calluna, håll till godo:

IMG_1131

3 Kommentarer

 1. Alexandra
  28 januari, 2011

  Det är konstigt att jag inte gett upp att sticka, valde alltid DROPS garn & mönster i början & attans vad svårt det var 🙁 Ska den som ger sig! Snygg kofta, läcker! Må gott / Från en som Äntligen varit på Stickcafé IRL 😉

  Svara
 2. ylva
  29 januari, 2011

  Tack för tipset!

  Svara
 3. Tina
  17 februari, 2011

  Vad mycket fint du gjort sen jag tittade in sist, Calluna gillar jag verkligen! Snygg färg och snyggt mönster!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top