Näe, Drops, kul är det inte

Har allvarligt börjat fundera på om jag har masochistiska tendenser, eftersom det är ett tveksamt nöje att sticka efter Drops-mönster.

Koftan jag håller på med nu har fyra "SAMTIDIGT" ovanför midjan… De har skrivit allt i centimeter, det gör ju inte saken lättare… "öka 1 maska 19 ggr var 1,5e cm". Allt detta att lägga till deras mystiska förkärlek för alldeles för låga ärmkullar…

IMG_1134

Det går ju inte hålla reda på vad man ska göra!

Det blev till att göra en tabell igen…

IMG_1135

Nästa gång jag vill sticka en Drops-kofta, kan nån hindra mig, snälla?

Och jag vet att jag ha ringat in siffror för 2 olika storlekar på mönstret, jag förkortar överdelen en aning, det är därför.

3 Kommentarer

 1. Görel
  14 januari, 2011

  Håller med om att de är mycket opedagogiska och därtill uselt översatta (jag tror inte de var bättre på danska).
  Om de dessutom resulterar i dålig passform är det ju ännu tristare. Det i och för sig inte vara nån match för dig som är van stickare, även om du får några gråa hår på kuppen, men frågan är om det är värt det!

  Svara
 2. Emmy
  14 januari, 2011

  Jag håller med om att mönstrena är röriga. Jag har inte stickat mycket efter drops mönster, men det lilla jag har gjort resulterade i alla fall i bland annat en illasittande tröja. Då var jag nybörjare och trodde att det var mitt fel, men nu börjar jag undra om det inte var mönstret det var fel på istället…
  Lovar att ifrågasätta ditt beslut nästa gång du kommer dragandes med ett dropsmönster 😛

  Svara
 3. EvaL8
  14 januari, 2011

  Håller med dig. Kul är det inte att sticka efter Drops beskrivningar. Kanske ska man starta en bojkott mot deras mönster? Det är inte roligt att behöva ändra allt hela tiden. En helt annan fråga: Mera kläde nån dag? Vilka färger?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top