Ibland är det garnet som bestämmer

Jag vet inte hur många gånger jag har fått ändra på min idé angående den blåa koftans ärmar. Först skulle ärmarna vara lika randiga som kroppen, sedan enfärgade och slätstickade, kanske med en kant nertill.

Sedan blev det enfärgat och rätstickat, definitivt med en randig kant nertill… och nu räcker inte garnet. Och eftersom garnet är mer eller mindre okänt (det bör vara en av 2 sorter, men jag vet inte med 100% säkerhet) och dessutom handfärgat, så kan jag inte skaffa fram mer.

Så alternativet var att repa upp en bit av det enfärgade och göra ränder, ungefär från armbågen, eller att göra kortare ärmar.

IMG_1518

Det blir kortare ärmar, av 2 anledningar: jag gillar 3/4-ärmar och jag vill inte ha breda randiga kanter.

Nu är det en halv ärm, en virkad kant och knappar kvar.

3 Kommentarer

 1. Lena
  23 september, 2011

  Jag anar ett mycket bra slutresultat!

  Svara
 2. ylva
  23 september, 2011

  ja ibland är det garnet som bestämmer med viss översikt av stickerskan. Låter som det kommer bli jättefint.

  Svara
 3. Sandra
  29 september, 2011

  Hej! Vi har spinn ull (topsband) från olika ullraser till försäljning hos Pysselgalen. mvh Sandra

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top