Semesterhjärna?

Min hjärna har gått på semester. Jag vet att den är lite överarbetad, så jag väljer hela tiden att sticka på enkla projekt, med slätstickning eller rätstickning, så att det inte blir totalt kaos. Tydligen är det inte tillräckligt, för nu är det helt klart så att hjärnan har tagit semester.

Jag stickade en provlapp i måndags, på stickor nr 3. Den blev bra, men jag mätte och det var inte riktigt rätt, jag borde gå ner en storlek på stickorna.

Jag repade upp provlappen (för jag har tänkt att förlänga koftan jag vill sticka och ville inte utnyttja mer garn än nödvändigt), fick till en bra stickfasthet på den nya och satte igång med koftan. Efter 3 varv upptäckte jag att att jag börjat stickat på fel stickor, så jag förberedde mig för att backa lite och byta stickor. 

Det var då det slog mig. Jag har stickat provlappen med samma storlek på stickorna som i måndags. Jag brukar inte variera mig särskilt mycket i stickfastheten, så nu undrar jag om jag mätte och räknade rätt på den förra provlappen. Det får jag aldrig veta, för jag har ju repat upp den. Suck.

IMG_1659

Nå, snyggt blir det i alla fall, även om hjärnan har tagit semester.

1 Kommentar

  1. Louice
    19 februari, 2012

    Ser med spänning fram emot att se koftan när den är klar. Har själv funderat på att sticka en deco. Den är ju så snygg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top