Ska man skriva nåt också?

Hopp och hej så tiden kan gå…helt plötsligt har nästan en månad ramlat förbi, och vi har till och med gått över till sommartid.

Mitt arbetsrum är fortfarande mer eller mindre oåtkomligt, jag har visserligen packat upp nästan allt, men bara huller om buller för att bli av med lådorna, nu ska allt sorteras också. Tur att jag gillar att sortera!

Så här såg det ut innan jag började, det är inte mycket bättre nu…

IMG_1696

Jag hittade symaskinen och lite broderigarner och åstadkom en återvunnen kudde. En sliten Gudrun-jacka och lite broderier blev det här:

IMG_1708

Jag hade kanske kunnat brodera ännu mer på den, men jag tycker nog det räcker.

Tröjan växer och har nu blivit rätt så otymplig. Båda framstyckena är klara och jag är i full färd med bakstycket. Lite fick jag göra om, för i mönstret är ärmhålet bara 20,5 cm djupt och det tycker jag är lite för lite. 

IMG_1711

Jag är väldigt förtjust i garnet, Rauma finullgarn, det är inte så mjukt och fladdrigt som många garner är nu för tiden, utan har mer stadga och definition, utan att för den skull bli raspigt!

För att ha nåt lite mindre att ta till vid behov så startade jag en liten sjal. Eller ja, en scarf, snarare.

IMG_1712

Nästan samma färg, garnet är Jaipur silk, 2 härvor. Jag stickar tills första härvan tar slut, sedan börjar jag minska. Silkessjalar är skönt att ha runt halsen, och är nästan alltid lagom varmt, oavsett temperatur ute. Mönster är Chinook (Ravelry-länk).

1 Kommentar

  1. Lena
    27 mars, 2012

    Ur kaos kommer….inspiration, kreativitet ja vad du vill!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top