Sjalfrossa 3

Än är det inte slut på sjalar….

Susanna IC, som gjort mönstret till Hawthorne i förra posten, har en mysteriesjal på gång just nu.

Jag har inte varit med i nån mysteriestickning på evigheter, jag är ju i normala fall rätt petig med sånt som symmetri, lagom mycket mönster med mera, och man vet ju aldrig hur det blir om man inte har sett mönstret innan man börjar, men den här gången har jag hoppat på tåget. Varför då? Tja, det är Susanna IC som gjort mönstret, jag gillar i stort sett varenda sjal hon har gjort, sjalen är månformad, och man kunde välja på 6 olika varianter, liten sjal med inga pärlor, lite pärlor eller mycket pärlor, och stor med samma varianter. Dessutom ska den vara annorlunda konstruerad och det är ju alltid kul att pröva nåt nytt.

Jag valde liten sjal, utan pärlor.

Och jag är i fas (nåt som nog aldrig hänt i en mysteriestickning tidigare, ledtrådarna är inte så långa, än i alla fall).

Så här ser det ut efter ledtråd 2:

IMG_3247_medium2

Garnet är Semilla fino, som från början var tänkt att bli nåt från Johanna Wallins bok Sticka mera småvarmt, men det var ju ett tag sedan jag köpte det och det blev aldrig nåt. Det råder ju ingen brist på garn i det här huset, så vill jag göra nåt ur boken så kan jag säkert hitta nåt annat garn.

1 Kommentar

  1. heidi
    11 oktober, 2013

    så tänker jag också när jag överväger att vara med i en mysteriestickning:)
    och jag håller med dig – hon är verkligen duktig på sjalar!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top