Motsägelsefullt

 

 

Mer än 90% av det jag stickar är med ullgarn. Jag tycker inte om att ha på mig akryl, lingarn blir ojämnt hur man än gör och jag är för pedantisk för att klara av det, och både lingarn och bomull brukar vara för hårt för händerna för att det ska vara trevligt att sticka med.

Med det sagt, jag fick ett behov av att sticka nåt somrigt, nåt som går att ha på sig när det är 20 grader varmt. För ett tag sedan konstaterade jag nämligen att jag, så fort det blir varmt ute, går över till köpetröjor, vilket innebär att nästan alla mina fina koftor blir liggande hela våren och sommaren. Så kan man ju inte ha det, så jag införskaffade lite somrigt garn, Onion Hemp  Cotton + Modal. Det råkade visst bli lila igen, det var den enda färgen jag gillade av det som fanns i affären.

IMG_3759

 Det blir en uppifrån-och-ner-kofta som heter Prescott (Ravelry-länk), en väldigt somrig kofta, tycker jag. Och ja, jag kan sticka uppifrån. Allt har sin plats och just nu passade det med en uppifrån-kofta. Den uppmärksamme ser genast att det inte är raglanskärning, denna kofta stickas enligt Barbara Walkers metod.

IMG_3760

 Det blir mjukt och lite krispigt och ovanligt jämnt (det brukar vara svårare att få stickningen jämn när garnet är stumt).

IMG_3761

Det motsägelsefulla då? Jo, det är mjukt (inte så där babymjukt, men skönt), men garnet ser ut och känns lite som rep. Det är lite skumt att det blir så pass mjukt, faktiskt. Det är tvinningen på garnet som gör att det känns repaktigt, kanske är det modalen som gör att det ändå blir så pass mjukt.

Nåväl, jag stickar på, ska det bli en kofta innan sommaren är slut är det dags att lägga på ett kol.

1 Kommentar

  1. heidi
    12 juni, 2014

    den koftan var verkligen söt!
    jag gillar inte heller sådär jättemycket att sticka med bomull eller lin, men jag har lärt mig att få det jämnt (val av stickor spelar roll), men precis som du så föredrar jag att bära bomull eller lin sommartid. Men din rapport om garnet låter ju riktigt bra, så jag får spana in det närmare:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top