Syfestival 2014

Ibland gör man saker man vet att man kommer få lida för. Att gå upp 05:20 en lördagsmorgon, åka buss till Älvsjö, gå runt på Syfestivalen och sedan åka buss hem igen hör till de sakerna, för jag blir ohyggligt trött.

Och varför då göra det? För att det är så roligt, förstås!

Jag tillbringade dagen med En liten låda full av ull och Bondtösen, och vi hade precis så roligt som vi hade hoppats.

Det är lite farligt att gå på Syfestival med 2 personer som vet vad man gillar, som har bra smak och dessutom ungefär lika mycket spärrar vad det gäller inköp som man själv har. Vilket alltså betyder att jag fick med mig en ordentlig hög med saker hem.

Och det mesta var inte garn! Anledningen till detta kommer i senare blogginlägg. Självklart kom det med lite garn hem ändå, men nu är det ju så att jag har mer garn än jag behöver (så där ungefär 3 gånger om) så det gör inget att det inte var så mycket.

IMG_4008

Mina "kap" (från vänster övre hörn och medsols):

 • 3 meter jersey från Ikasyr. Detta var förbeställt och tom betalt i förväg, så egentligen räknas det inte ;). Ska bli en klänning.
 • 3 meter ullfrotté från Andersson & Hjalmarsson. Att jag älskar ull är väl inte direkt någon hemlighet, och när det fanns ullfrotté i nåt annat än svart eller vitt, då var jag tvungen att slå till. Detta ska bli hemmakläder, byxor och sweatshirt (eller möjligen sweatshirtjacka)
 • 2 st BH-kit och ett mönster från B.wear. Blir BHar då, så klart.
 • En tygklisterpenna från okänt quiltställe. Används när man behöver lite extra "håll-på-plats" när man syr.
 • Quiltklämmor från nåt annat okänt quiltställe. Att ha istället för nålar när man inte vill ha nålmärken.
 • 3 olika sorters tygband. Ett som ser ut som måttband och ett lite randigt, från Magasin Duett (som ska bli knappband i stickade koftor), och ett sidenband från Sjöalyckans silke (som ska sitta i överkanten på BH för att hålla in lite)
 • 2 härvor schappésilke( 8/2) från Sjöalyckan, det ska bli en sjal.
 • En bit vaxduk "med tygkänsla" från Österlen textil, ska bli stickpåsar
 • 1 meter jersey från Indiefabrics Finland, som ska bli en ärmlös tunika, mer räcker det nog inte till. Kanske kan jag hitta nåt annat att kombinera det med så jag får en hel klänning.

Se där ja… det blev visst rätt mycket, som vanligt. Då är det bara att vänta och se hur lång tid det tar innan det blir nåt.

4 Kommentarer

 1. Emmy
  26 oktober, 2014

  Kul hade vi! Och mycket fint blev det!
  När jag kom hem och packade upp mitt kändes det inte som om det var så mycket ändå. Men många pengar hade det ju gått åt…

  Svara
 2. Ylva
  26 oktober, 2014

  Ser ut som en ordentlig hög ?

  Svara
 3. Efwa
  26 oktober, 2014

  Ser underbart ut!

  Svara
 4. Agneta
  27 oktober, 2014

  Farligt, farligt men härligt säger jag bara. Jag var också där på lördagen:-)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top