Rätt många nyanser av grått

Det är mycket grått nu.

Grått är nog en underskattad färg, även av mig, men plötsligt fick jag för mig att jag behövde en grå kofta (som jag nämnde i förra posten) och nu har jag fått grått på hjärnan. Behöver jag inte en kofta eller två till i grått? Nu är jag snart klar med framstyckena, bara ärmar och kanter kvar. Sen kanske det är bäst att använda koftan ett tag för att se om jag gillar den innan jag ger mig på en till. Det kan ju vara så att jag inte använder den (även om jag tvivlar på det) och det är ju dumt att börja på en till innan jag vet det…

IMG_4040

Garn: Holst Supersoft i färgen Slate.

Stickor: 3,5 mm.

Mönster: Custom Fit, en slät kofta, rätt upp och ner, i en storlek som passar bara mig.

 

Och när jag funderade på vilka färger som kunde gå att kombinera med min väldigt färgstarka vinterjacka så dök grått upp igen, fast den här gången i en väldigt mycket mörkare nyans. 

Det blev en mössa i grått och hallon, i Magasin Duett Supersoft i färgen Graphite (jo, det är samma garn, men det finns inte riktigt samma färger på de 2 ställena) och kamgarn från Ateljé Norrgården i en färg som passar precis till jackan (hur stor sannolikhet är det att man hittar samma färg?).

IMG_4051

Mönstret är Mrs Jekyll & Little Hyde, en vändbar mössa. Jag kunde kanske gjort den lite större, men efter en ordentlig utsträckning är den i alla fall inte för liten.

Nu behöver jag en halsduk så jag kan matcha jackan och mössan, men hur den ska se ut vet jag inte än.

Det tråkiga gråa, det vill säga vädret och mörkret, har gjort att jag fått bli lite kreativ när det gäller att ta kort. En fåtölj, ett lakan och en dagsljuslampa gör att jag åtminstone kan ta bilder på det jag stickar även om det inte blir modellade bilder. Nu längtar jag till advent och massor med ljus, det gör det tråkiga gråa en aning lättare att stå ut med. Hösten (eller närmare bestämt november) är inte min favorittid, det kan man nog konstatera.

Hmmm, kanske behöver jag inte en grå kofta till utan nåt i lila eller cerise? Nåt riktigt färgglatt? Tål att funderas på.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top