Mjukare än mjukt

IMG_4215

Mjuk och lätt som en änglavinge, det är min nya sjal.

Jag har gått emot allt jag vet och all erfarenhet jag har och stickat mig en sjal i Malabrigo Lace, som nog är den mjukaste ull-garnet som går att uppbringa.

För det är också just detta faktum (och några till) som gör att sjalen kommer att bli ful så fort jag börjar använda den. Men vad gör man inte för nåt mjukt?

Varför skulle den bli ful då? Jo, det beror på garnets konstruktion. Malabrigo Lace är merino, det är rätt löst spunnet och det är entrådigt. Allt detta ihop gör att det noppar nåt vansinnigt! Och noppar det inte så komprimeras det, så det mjuka, luftiga försvinner alldeles för fort. Tyvärr, för garnet är en dröm att sticka med!

Men jag vet om det, och jag kommer att njuta av sjalen så länge den varar. Jag kände ett behov och vägde mängden arbete mot nöjet att bära den runt halsen, helt enkelt.

Jag skulle däremot aldrig sticka en kofta i garnet, det är för mycket nötning på en kofta, så den skulle bli ful ännu fortare. För att inte tala om mängden jobb som så att säga blir ogjort!

IMG_4214

Nåja, här kommer lite fakta om sjalen:

Mönster: Dream stripes(Ravelry-länk)

Garn: Malabrigo Lace i färgerna Emerald och Fucsia

Stickor: 3,5 mm.

Så vill du ha något riktigt, riktigt mjukt, sticka nåt i Malabrigo Lace. Men var beredd på att det noppar så du inte blir besviken.

 

3 Kommentarer

 1. Heidi
  11 februari, 2015

  Jag har hittills stickat 2 sjalar i Malabrigo Lace, och båda höll vardera för en vinters idog användning, innan dom var så filtade att dom inte gick att använda längre.
  Men bortsett från det har du rätt – dom var helt ljuvliga att använda så länge dom varade, så jag kommer säkert att sticka flera sjalar i Malabrigo Lace:)
  Din sjal är jättefin, med rosa botten, och gråa spetskant!

  Svara
 2. Ylva
  12 februari, 2015

  Det syns ända hit hur mjukt den är ! Fin , tycker också att din vitamin D blev jättefin och på bilden ser modellen väldigt bra ut snyggt

  Svara
 3. Anna
  18 mars, 2015

  Vacker sjal! Den har jag tänkt sticka länge och nu blev jag verkligen inspirerad att sätta igång.
  Jag virkar med Malabrigo lace. Köpte på mej flera härvor innan jag insåg att det inte håller för flitig användning när man stickar med det. Men mina virkade Alpine Frost-halsdukar http://www.ravelry.com/patterns/library/alpine-frost-scarf håller sej fint. Gör dom lite bredare och de blir varma och mysiga.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top