Inget garn?

Hur gick detta till?

Jag har besökt Syfestivalen, och för första gången i historien (det måste ju vara minst 10 år sedan jag var på Syfestival första gången) har jag inte köpt nåt garn! Det är nåt så otroligt att det egentligen inte borde kunna hända, men det kunde det tydligen.

Så kan det gå när det man vill ha inte finns och det som finns inte skapar några idéer om vad det vill bli.

Men självklart gick jag inte hem tomhänt, det finns ju inte bara garn på Syfestivalen. Att börja sy igen är precis lika inköps-inspirerande som stickningen har varit genom åren. Och det är nåt visst med att få klämma och känna på det där man tidigare bara sett på nätet.

Så jag kom hem med 3 (eller egentligen 4) tygbitar.

IMG_4221

Från vänster: Bomull/elastan-ersey med spetsmönster från Indiefabrics, viskos/elastan-jersey, också från Indefabrics (där jag gick tillbaka och köpte en bit till bara för att det är så skönt material) och en chiffong(?) i 30% polyester och 70% viskos. 

Jerseyn kommer bli tunika och kanske klänning, chiffongen ska nog bli nån slags luftig sommarskjorta. Nu måste jag bara lära mig finsy, med franska sömmar och sånt!

Och som vanligt ser man ett visst tema i mina färgval. Tänk som det kan bli.

1 Kommentar

  1. Rakel
    16 februari, 2015

    Fina tyger. Kanske skönt att inte fylla stashen med garn utan plan. Jag försöker tänka så nu. Men det är allt lite svårt.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top