Ordningen är återställd

Om man inte köper garn på Syfestivalen så kan det ju hända att man besöker sitt lokala garnhak lite senare (som man ju faktiskt gör varje vecka, eftersom de har stickcafé). Och då kan det ju hända att man får En Lysande Idé. 

Denna Lysande Idé kan då resultera i 7 nystan Cotton Viscose som ska bli ett sommarlinne. För det kan ju också vara så att man ser ett linne framför sig som ska passa ihop med det där chiffongtyget som inköptes på Syfestivalen.

IMG_4225

Ibland är drömmar och idéer farligt (framför allt för plånboken) och ibland är det bara underbart!

Det är lika roligt att planera saker som att sedan göra dem, speciellt när det gäller att få till saker som matchar (säger matchnings-freaket). Och att planera stickning och sömnad så att de passar ihop? Det slår rätt mycket.

Men det är faktiskt så att jag inte bara planerar och drömmer, jag stickar ju också. Just nu är det en kofta (förvånad, någon?) i ett garn från lagret. Japp, från lagret! 

IMG_4234

Detta blir ytterligare en CustomFit-kofta (jag gillar släta, klassiska koftor, de måste ju gå ihop med mina allt annat än klassiska tunikor).

Garnet är Shilasdair Luxury 4-ply, inköpt under en London-resa för ett antal år sedan. Det är ju inte mycket att se i dagsläget, bakstycket är klart och jag håller på med båda ärmarna (för de är tråkigare än framstyckena, så jag gör dem först).

Det är väldigt mjukt och lite luddigt, det blir intressant att se hur det håller som kofta.

 

1 Kommentar

  1. Ylva
    3 mars, 2015

    Mmm ska bli intressant att se hur linnet kommer bli , ganska nice att drömma om linnen och kjolar och sol och blå himmel , vi är på rätt sida på året 😀

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top