Luddig och mjuk

Luddig och mjuk är precis vad min senaste kofta är. Och här kommer den sämsta koftbild jag tagit, någonsin. Fast å andra sidan så är koftan inte flashigare än vad bilden visar i alla fall, så det kan väl kvitta.

20150317_080447

Det här är en CustomFit-kofta, enkel och slät, med rätstickade kanter. Inget mer avancerat än så, det är garnet (Shilasdair Luxury 4-ply) som gör koftan. Det innehåller 40% ull, 40% angora och 20% cashmere. Lyxigt värre.

Den minnesgode kommer ihåg att jag tog upp det här garnet för en del år sedan, och då konstaterade att det ändrar färg när man tvättar det. Lappen på bilden här nedanför är tvättad, det som är under är otvättat. 

IMG_4259

I normala fall så brukar jag sticka mina stycken och sedan spänna ut dem innan jag stickar kanterna. Det vågade jag inte göra i det här fallet, för jag vet inte om garnet fortsätter att ändra färg (det har jag inte provat).

Så jag sydde ihop hela koftan och stickade kanter innan jag tvättade, ett sätt som tydligt klargjorde för mig (om jag nu skulle ha missat det) varför det är en bra idé att spänna ut styckena innan man syr ihop dem. Det var inte särskilt roligt att sy i krulliga kanter, men det gick ju det med och nu har jag en kofta att använda.

Självklart har jag börjat på en till, jag har till och med letat fram ytterligare en påbörjad kofta som ska stickas parallellt med den andra, men det blir det mer om i nästa post.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  19 mars, 2015

  Passformen ser ut att vara perfekt:)
  Det är lurigt med garner som ändrar färg när man tvättar det färdiga resultatet. Men förhoppningsvis blir du nöjd med den färg koftan har fått, när den kommer ur tvättmaskinen:)
  Nej, man kan inte ha för många koftor. Fast det är klart – jag sitter också fast i koftträsket:D

  Svara
 2. Bondtösen
  21 mars, 2015

  Vilken lyxkofta, men ändå bra till vardags. Tycker egentligen att jag blir mest nöjd med de enkla koftorna, utan krusiduller, och då är det ju fint om man kan lyxa med garnet istället 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top