2 gånger lila

Jag tror jag har sagt nån gång, att när sommaren kommer så brukar jag gå över till köpetröjor, det blir gärna så när favoritmaterialet är ull.

Men nu ska det bli en sommarkofta! En sommarkofta som jag dessutom stickar i lin. Jag har velat ha en linkofta i många år, men jag har inte velat sticka den, för jag gillar inte att sticka i lin. Det finns flera anledningar till att jag inte gillar det, men de största är att det blir ojämnt och att det går hårt åt händerna. 

Men förra sommaren fick jag för mig att köpa jag 4 härvor Kalinka lin i en väldigt fin mörkt blålila färg och nu bestämde jag mig för att nu SKA jag ha en linkofta. Och jag är glatt överraskad, det blir inte alls så ojämnt som de flesta lingarner brukar bli utan faktiskt riktigt slätt. 

Eftersom lin bara blir trevligare med nötning och användning så "misshandlade" jag härvan lite innan jag nystade upp den, genom att dänga den i köksbänken några gånger och dessutom kavla på den, allt för att få den något mjukare. Fast jag vet inte om det har gjort någon skillnad, eftersom jag inte provade utan.

Det blir en rätt kort kofta med trekvartsärmar (och jag har inget mönster, bara ett "recept").

IMG_4274

Att det går hårt åt händerna är dessvärre inte nåt att göra något åt, det är ju inte elastiskt och därför flyter det inte lika bra. Att jag har artros i händerna hjälper inte till, så det får bli korta stunder med denna stickning.

Därför grävde jag fram ett påbörjat projekt att alternera med, som (liksom bara av en slump) också råkar vara lila. 

IMG_4275

Det här blir Slå om från Designclub DK och jag gör den i versionen med ärmar.

Jag stickar alltså på 2 lila saker som inte går att få att se ut som något annat än mörka blobbar. Bäst att sticka på, så jag får nåt snyggare att visa.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top