Utökning av sommarkofte-beståndet

 

Som jag konstaterade i somras så har jag inte så många egenstickade koftor som inte är av ull, men nu har antalet fördubblats i ett enda slag.

Linkoftan är klar! Det kändes som om stickningen av denna kofta aldrig skulle ta slut, men det gjorde det ju, det brukar bli så när man stickar, trots allt.

IMG_4292

Mönstret är ett "recept" som min vän E har gjort, så det finns bara till mig.

Garn: Kalinka lin, ca 3,5 hg.

Stickor: 3 mm.

Knapparna är 5 stycken blåa pärlemorknappar jag hittade i knapplådan. Jag visste inte vad jag skulle ha för knappar, men så bestämde jag mig för att kolla den egna knapplådan, och där fanns de. 

Så nu har jag äntligen en linkofta, det som jag har velat ha i åratal! Jag hoppas den varar länge, för sannolikheten att jag snart stickar i lin igen är inte särskilt hög. Det är inte bekvämt att sticka i lin. Fast det blev bra, så jag är glad att jag stod ut.

Bomullsgarnet jag repade upp häromdagen ska få bli nästa kofta. Det kanske inte är så smart att sticka i stumt garn en gång till så här på direkten, men jag provar, en sommarkofta till skadar ju inte. Det blir ungefär samma modell som linkoftan, höftlång med trekvartsärmar, men mönstret är från CustomFit (det börjar bli vanligt förekommande här).

Det är inte mycket att se, som vanligt… men om jag jobbar på lite så ska jag ha nåt att visa om några veckor.

IMG_4294

 

1 Kommentar

  1. Heidi
    4 maj, 2015

    Koftan sitter som en dröm!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top