Det är ju alltid roligare med nåt nytt

Jag har monogam-stickat (dvs, hållt mig till ett projekt i taget) under en rätt lång period, men nu verkar den fasen vara över.

Bevis:

IMG_4389

Helt plötsligt kom jag nämligen på att jag inte äger en lila sjal (eller, ja, en sjal med BARA lila i) och var ju "tvungen" att åtgärda denna brist illa kvickt.

Av någon märklig anledning blev det en sjal med samma sorts konstruktion som den mörkgrå Mahy (se förra posten), även om det är ett annat mönster.

Mönstret är Kelpie av Jared Flood, och garnet är dels Easyknits Splendor i färgen Very Violet (från lagret!) och dels de lila minihärvorna jag köpte i London. Jag gillar att se skillnaden mellan de 2 sjalarna, den ena är lite grov och rustik, den andra lite lyxigare.

IMG_4388

Innan jag började på den nya sjalen hann jag sticka klart koft-bakstycket och börja på en ärm i alla fall, innan Mahy och  koftan hamnade i korgen, där de legat sen jag startade denna sjal.

Men kanske blir det lite koftstickning imorgon, när jag åker till Syfestivalen, det är ju enklare än sjalkanten. Sen får vi se vad jag har med mig hem från Syfestivalen, det duger ju inte att bara tömma lagret, det måste fyllas på ibland också, eller hur?

1 Kommentar

  1. Ylva
    23 oktober, 2015

    Ja men visst! Ska bli kul att se vad du hittar . Något lyxigt lila garn kanske ? hoppas allt är bra kram från Uppsala

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top