Det VAR kallt

Det var kallt, till och med väldigt kallt för drygt 2 veckor sedan, därför fick jag för mig att börja på en lite tjockare kofta.

Med tjockt garn och stora stickor och en stickfasthet på 17 maskor på 10 cm går det fort, så fort att den redan är klar.

Självklart är det nu flera plusgrader istället, men jag ska nog få användning för en tjockkofta ändå.

 

IMG_4499

En modellbild får jag ta senare, när det är ljust. 

Jag hade inga gråa knappar i lagret, men hittade de här lila/cerise som jag tycker passar riktigt bra. Som av en händelse finns det några tyger i lagret som passar precis till knapparna, får se om jag kan hitta på något att sy som går att matcha med koftan.

Lite fakta:

Mönster: CustomFit. Igen.

Garn: KingCraig Merino Cashmere Aran i färgen Mid grey. Det gick åt 931 meter (467 gram).

Stickor: 5 mm.

När jag provade den så kändes den i tightaste laget, men det känns ju aldrig bra när man provar nåt ihop med sina gå-hemma-och-skräpa-kläder, så jag hoppas och tror att det känns bättre med andra kläder till.

Nu får vi se om jag lyckas återgå till den blå koftan den HÄR gången.

1 Kommentar

  1. Heidi
    1 februari, 2016

    En tjockkofta är skönt när det är kallt ute, och det lär bli kallt igen den här vintern:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top