Räddningsaktion

I december 2014 blev jag klar med en kofta i Supersoft, och jag förutspådde att den skulle bli flitigt använd. För ovanlighetens skull (jag har oftare fel än rätt när det gäller min förväntade användning av det jag stickar) så har jag också använt den väldigt mycket. 

Faktiskt så mycket att det här hände:

IMG_4487

Jag har redan lagat ena ärmsömmen ett par gånger (uppenbarligen drar jag rätt hårt i sömmen när jag tar av mig koftan), men det här var ju lite mer att bita i. Visst skulle jag enkelt kunnat sy till maskorna, men det brukar ju sällan bli snyggt, så istället har jag utfört lite stick-kirurgi.

IMG_4489

Jag petade helt enkelt upp hela avmaskningskanten och plockade upp maskorna på en sticka, vilket inte var så besvärligt, Supersoft är ju ett rätt hårigt garn som gärna fastnar i sig självt. Maskorna stannade alltså snällt kvar på sin plats och var lätta att plocka upp på stickan.

Sen gjorde jag en ny avmaskning och fäste trådarna, och nu kan jag fortsätta använda koftan! 

IMG_4490

Ja, avmaskningen är gjort i ett mörkare garn, det fanns inget kvar av det ljusa (men det finns mörkt garn även i framkanten, så det avviker inte så mycket).

Nu kanske jag borde fundera på att göra ytterligare en kofta i Supersoft, den här har ju verkligen varit värd jobbet.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  30 januari, 2016

  Snygg räddning:)

  Svara
 2. Ylva
  30 januari, 2016

  Mycket snygg räddning instämmer med förra talare

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top