Årets första ”riktiga” projekt

Jag är färdigt med ytterligare en sjal. Kan man någonsin få för många sjalar? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Den här heter Drachenfels, påbörjades strax före jul och jag har stickat den i ett fantastiskt, trevligt garn som jag inte provat tidigare, Rosy Green Wool Cheeky Merino Joy (långt namn).

Garnet är mjukt och stunsigt och sjalen blev väldigt skön!

IMG_4457

Här är den fotograferad i mitt nya ljustält, nu kan jag få bilder på saker som åtminstone nästan har rätt färg, även på vintern. Att det sen inte blir lika bra modellade bilder får jag fortsätta leva med.

IMG_4469

Färgerna jag har använt är Cornish slate, Wild Mallow och Blackberry Sorbet och jag stickade på stickor 4. Enligt mönstret skulle man använt stickor 5 till I-snoddsavmaskningen, men det blev så fult, så jag gjorde den på fyrorna.

Jag fick också tillfälle att använda mina nya stora mattor när jag spände ut sjalen. Innan har jag använt Biltemas pussel-lekmattor och träningsmattor från Rusta, men för ett par dagar sedan hittade jag riktigt stora träningsmattor på Biltema.

IMG_4455

En av de gamla mattorna ovanpå de nya.

Det ingick 4 mattor, och de går dessutom att sätta ihop med de små (om än inte perfekt) så att man kan ha delar som sticker ut.

IMG_4454

Pusselmattorna har nu lagts undan som reserv, de här 4 stora tillsammans med de små kommer räcka långt.

Nu skulle man ju kunna tro att jag skulle ta ett av mina pågående projekt och sticka på det ett tag, men det är ju inte lika roligt som att börja på nåt nytt, eller hur? Så nu blir det en mössa i handspunnet garn, sen får vi se om jag lyckas sticka på den blå koftan jag faktiskt behöver.

1 Kommentar

  1. Heidi
    10 januari, 2016

    Den var snygg! Färgerna passar ihop väldigt bra!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top