3 dagar

 Det tog 3 dagar för koftdelarna att torka! Tacka vet jag ullgarn, det torkar klart mycket fortare.

Jag upphör aldrig att fascineras av hur stickningen förvandlas av att sträckas ut i vått tillstånd.

Från smala, snurriga tarmar

IMG_4596

till "väluppfostrade", platta, lätthanterliga delar.

IMG_4598

Om man ska sy ihop sina plagg är det bara ett måste att våtsträcka delarna innan man börjar, det gör allt hundra gånger lättare!

Kan det vara så att motståndet mot att sy ihop stickat till viss del ligger i att man försöker göra det utan att våtsträcka delarna först? I så fall begriper jag om man inte gillar att sy ihop. Nåja, det finns nåt för alla, och man kan inte gilla allt, så är det ju.

Men nu ska i alla fall jag börja sy, så att jag får färdigt den här koftan!

 

1 Kommentar

  1. Heidi
    6 juli, 2016

    Heja!
    Visst är det fantastiskt vilken skillnad våtblockning gör! Själv brukar jag våtblocka efter det att jag har sytt ihop plagget. Men det ser väldigt prydligt ut på din bild, att våtblocka innan du syr ihop plagget. Och fördelen är ju uppenbar – det är ju betydligt lättare att blocka det innan. Plus att man kan försäkra sig om att ärmarna ser likadana ut, innan man börja sy ihop plagget.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top